Vad är en innovation, behövs de och var uppstår en innovation?

Per Frankelius är en av landets mest uppmärksammade forskare inom innovation, verksam vid Linköpings universitet. Men vad är en innovation, behövs innovationer och var uppstår de? Elmia Lantbruk besökte honom tillsammans med en filmkamera och frågade.

- Sysslar man inte med innovation inom ett företag så är man, förr eller senare, dödens på marknaden, menar Per Frankelius, som också sitter i juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award. 

(Filmen är ca 2 minuter lång)

För att juryn ska tilldela en produkt utmärkelsen Guld krävs att den både är ny på marknaden och att tekniken är principiellt ny. Det är en innovation som bidrar till att utveckla svenskt lantbruk. En produkt som är värd att hålla ögonen på. Juryn kan inte garantera att det alltid delas ut guld varför det företag som får denna utmärkelse kan känna extra stolthet.

 

 

En produkt som tilldelas silver har juryn bedömt som intressant och den är också en nyhet. Att få silver innebär att produkten sticker ut bland de nominerade bidragen och har placerat sig bland de bästa när de olika kriterierna vägs samman.