Guld eller silver

Elmia Lantbruk Innovation Award har liksom många andra utmärkelser olika valörer på sina priser. Mest prestigefylld är guld men även silver är en bekräftelse på att produkten har stuckit ut i utvecklingen av det svenska lantbruket. Bedömningen av juryn utgår från kriterierna nyhetsvärde, miljöpåverkan, arbetsmiljö, produktkvalitet och djurvälfärd.


Elmia Lantbruk Innovation Award Guld

Elmia Lantbruk Innovation Award GuldFör att juryn ska tilldela en produkt utmärkelsen guld krävs att den både är ny på marknaden och att tekniken är ny. Dessutom ska produkten bidra till att utveckla svenskt lantbruk. Får en produkt den här utmärkelsen vet du att detta är något du ska hålla ögonen på. Juryn kan inte garantera att det alltid delas ut guld varför det företag som får denna utmärkelse kan känna sig väldigt stolta.


Elmia Lantbruk Innovation Award Silver

Elmia Lantbruk Innovation Award SilverDet finns produkter som utvecklar det svenska lantbruket utan att nå upp till de väldigt hårda kraven för guld. En produkt som tilldelas silver har juryn bedömt som mycket intressant och den är också en nyhet. Att få silver innebär att din produkt sticker ut bland de nominerade och har placerat sig bland de högsta i bedömningslistan.

Elmia Lantbruk Innovation Award