Inbjudan till seminarium på Elmia Lantbruk - 24 oktober

Inspirationsdag på Elmia Lantbruk 

Lantbruket står inför en omfattande digitalisering. Självkörande fordon, robotar och digitala verktyg är några exempel på hur lantbruket förändras och blir allt mer ”smart”. Att vara bonde i morgon innebär något helt annat än tidigare. Under ett seminarium för landets naturbruksgymnasier belyser vi utveckligen i syfte att inspirera ungdomar att välja en framtid inom lantbruksnäringen.

Datum: Onsdag 24 oktober.
Plats: Kongresshuset, Elmia, Jönköping.
Tid: Samling vid 09.00, seminariet pågår 09.30–10.45.

Program

 

Inledning ”Därför är lantbruket ett framtidsyrke”

Emilia Astrenius Widerström, ordförande i LRF Ungdomen

Som moderator leder Emilia Astrenius Widerström, ordförande i LRF Ungdomen, oss genom seminariet och ger sin bild av varför  lantbruket är en yrkesplats för framtiden.

 

Utveckling och innovationer

Per Frankelius, docent vid Linköpings Universitet

Per tar med oss på en resa genom lantbrukets historia från den tiden då plogen var en revolutionerande innovation till idag där datorer, robotar och drönare är vardagsredskap.

 

Digital såklart

Fredrik Hoel, digitalt proffs

Med två chip inopererade i vardera handled har Fredrik Hoel stenkoll på framtiden. Han ser, hör och lever i trenderna vi ännu inte nått och ger sin bild av hur samhället ser ut i morgon, oavsett om du jobbar som lantbrukare eller är datakonsult.

▶ Efter seminariet är ni välkomna att ta del av den välfyllda mässan som innehåller riksutställningar för mjölk- och köttdjur, produktvisningar, demo-ytor, föreläsningar och mycket mera!

▶ Frågor? Kontakta Annika Lindskog, 036-15 22 56, annika.lindskog@elmia.se

 

Inbjudan som pdf

Anmälan gör du här


VÄLKOMMEN!