Provkör traktor med teknik från supersportbil

Alla med intresse för supersportbilar är bekanta med begreppet dubbelkopplingsväxellåda. Fördelen är att växlingarna går på millisekunder. Under Elmia Lantbruk erbjuder New Holland provkörning av traktor med sådan låda.  

Att just New Holland satsar på denna typ av automatisk växellåda är ingen slump. I koncernen finns sportbilstillverkaren Maserati. Men vad är fördelen i en traktor?

– Växlingarna sker utan effektförluster med allt vad det innebär, svarar Anders Folkelid, ansvarig för New Hollands traktorer i Sverige.

Fördelen måste upplevas och därför erbjuder New Holland provkörning utomhus under Elmia Lantbruk. Det blev succé när de testade med provkörningar på förra lantbruksmässan.

Den nya växellådan heter Dynamic Command och traktorn är T6.175 som dessutom är utrustad med GPS-styrning. Samma sak här, funktionen måste upplevas.

New Holland erbjuder även provkörning av deras T7.165S som tagit marknaden med storm sedan den introducerades våren 2017.

–Utmärkande för s- serien som vi har i flera modeller är att de erbjuder en bantad traktor som ändå levererar fullt, ut avslutar Anders Folkelid.

Provkörningarna sker i omedelbar anslutning till mässhallarna. 

Publicerad
2018-10-16
Bilder
New Holland ordnar provkörning av traktor med sportbilsteknik på Elmia Lantbruk.
New Holland ordnar provkörning av traktor med sportbilsteknik på Elmia Lantbruk.