I torkans spår – hur ska vi agera?

Sommarens extrema torka har varit omskakande för Sveriges lantbrukare och frågorna inför framtiden är många. På Elmia Lantbruk diskuterar vi utmaningarna i den nyinsatta programpunkten ”I torkans spår – hur ska vi agera?” som arrangeras onsdagen den 24 oktober, klockan 12.00 på Stora scenen i Lobby Syd.

Pia Hultgren, meteorolog på SVT, är en av paneldeltagarna i programpunkten "I torkans spår - hur ska vi agera?"Ska vi räkna med mer extremväder i Sverige, eller var årets torka bara ett undantag? Hur ska jag som lantbrukare tänka kring min verksamhet? Hur resonerar försäkringsbolagen och vad kan lantbruken köpa för skydd? Kan jag till och med bli en vinnare genom att tänka mer väder-smart? Det är några av frågorna som tas upp under panelsamtalet. 

I panelen: Pia Hultgren, meteorolog SVT, Palle Borgström, förbundsordförande LRF, Carin Wallin, chef lantbruk Länsförsäkringar Jönköping, Erik Bäckström, lantbrukare, och Margareta Emanuelson, universitetslektor vid Institutionen för husdjurens utfodring och vård SLU.

Publicerad
2018-09-13
Bilder
Pia Hultgren, meteorolog på SVT, är en av paneldeltagarna i programpunkten "I torkans spår - hur ska vi agera?"
Pia Hultgren, meteorolog på SVT, är en av paneldeltagarna i programpunkten "I torkans spår - hur ska vi agera?"