Nytt från Elmia Lantbruk | Elmia

Nytt från Elmia Lantbruk

Efter tre svenska mästerskap i Showmanship är Patrik Gustafsson den självklara favoriten på Elmia Lantbruk 24 – 26 oktober. Men själv känner han ingen press.

– Det viktiga är att vi är väl förberedda och gör bra ifrån oss, säger han.

Här kan du se hans bästa tips. 

02 juli 2018 Läs mer

På Elmia Lantbruk kommer kocken och föreläsaren Sven-Erik Larsson att stycka och tillaga lamm på scenen. Det som började som ett sökande efter mat av bra kvalitet för eget bruk är idag något mycket mer. På mässan kommer han ställa kopplingen mellan styckboden och köket i fokus.

25 juni 2018 Läs mer

Det brukar vara djuren som bedöms på Elmia Lantbruk. Till hösten är det även människornas tur, bland annat i ett nordiskt mästerskap i Showmanship. Över 300 djur kommer finnas på mässan, varav 170 mjölkkor. Programmet är nu klart för höstens visningar av mjölk- och köttboskap.

14 juni 2018 Läs mer
Logotyp Elmia Lantbruk Innovation Award

Ett fläktsystem, en balrivare och en utgödslingsrobot. Det är några av produkterna som tagit sig vidare till nomineringsrundan i Elmia Lantbruk Innovation Award, utmärkelsen som sätter fokus på nyskapande innovationer för lantbruket.

01 juni 2018 Läs mer

Grisproducenten Charlotte Önnestedt beskriver utmaningarna för juryn i arbetet med Elmia Lantbruk Innovation Award. I början av juni får vi veta vilka bidrag juryn har nominerat för vidare bedömning.

25 april 2018 Läs mer
Mikael Gilbertsson, forskare på RISE, väljer tillsammans med ELmia ut det du får se på Smart Arena.

Räcker maten när jorden om 30 år passerar tio miljarder invånare? En viktig del av lösningen är ett smartare lantbruk och det är också temat för Elmia Lantbruk 24-26 oktober. 

10 april 2018 Läs mer

Nu har startskottet gått för tävlingen Maltkornsmästaren.

27 februari 2018 Läs mer

Hallå Admir Besic, säljare på Elmia Lantbruk. Hur ser det ut i hallarna inför Elmia Lantbruk?

14 februari 2018 Läs mer
Lina Ragnarsson

I höst är mjölkdjuren tillbaka igen på Elmia Lantbruk. Runt 250 nötkreatur kommer att inta hallarna för de stora riksutställningarna för avelsdjur inom kött och mjölk – ett riktigt skyltfönster för den svenska aveln.

01 februari 2018 Läs mer

Nu har du chans att visa möjligheterna med drönare på hela Sveriges lantbruksmässa! Elmia erbjuder plats i fokusområdet Drone Zone. 

24 januari 2018 Läs mer

Framtiden för svenskt lantbruk drivs av goda idéer och smarta innovationer. Elmia Lantbruk delar i samband med varje mässa ut det prestigefyllda priset Elmia Lantbruk Innovation Award, en utmärkelse med syftet att lyfta ny och innovativ teknik inom lantbruket. Nu är det dags att anmäla nya bidrag – var finns nästa vinnande innovationer?

12 december 2017 Läs mer

Ungdomen tror på framtiden för svenskt lantbruk, trots den rådande situationen för näringen. Det visar en undersökning bland elever vid landets naturbruksgymnasier som besökte mässan Elmia Lantbruk i mitten av oktober. Över 73 procent av 529 deltagare i enkäten svarade att de kommer att arbeta med lantbruk. 

10 november 2016 Läs mer