PLM Group effektiviserar tillverkning med nytt koncept

I december lanserade PLM Group ett nytt affärskoncept för additiv tillverkning. På Elmia 3D visar man hur konceptet bidrar till att effektivisera produktionsprocessen.

– Vi hjälper våra kunder att göra sig redo för framtiden genom att arbeta smartare, inte hårdare, säger Silva Lill, marknadsansvarig på företaget.

Silva Lill, marknadsansvarig PLM GroupSilva Lill menar att additiv tillverkning börjar leva upp till sina löften. Med sitt nya koncept hjälper PLM Group sina kunder med att bland annat kartlägga vilka komponenter och artiklar som effektivt kan 3D-printas. Och där finns mycket tid och pengar att spara.

– Det går inte att ignorera de kostnadsbesparingar som kan uppnås med additiv tillverkning. Vi känner till de nya teknikerna och de senaste verktygen och kan erbjuda de bästa lösningarna för att utnyttja dem. För oss handlar det om att utveckla och tillverka snabbare och mer effektivt, säger hon och fortsätter:

– I de nordiska länderna är vi konservativa och vill se att någonting verkligen fungerar innan vi implementerar det. För att komma i fatt teknologin måste vi börja se hela processer och arbeta utifrån digitaliseringen. Vi kan hjälpa våra kunder att förstå vad som är ”best-in-class”. 

PLM Group har i 20 års tid hjälpt teknikföretag och produktutvecklare att skapa kvalitetsprodukter genom snabba och kostnadseffektiva lösningar. I en tid där ingenjörskompetens är en bristvara innebär vår uppgift att vägleda företag och hjälpa dem att dra fördelar av den digitalisering som pågår.

– Framtiden är ljus för de företag som snabbt kan ställa om till den nya teknologin, men det är inte alla företag som klarar av det. Vi lär dem hur de sätter sina digitala processer i centrum och hur de kan dra fördel av digitaliseringen, säger Silva Lill. 

I montern visas även den nya Markforged Metal X, världens första Atomic Diffusion Additive Manufacturing-maskin, som utöver att göra robusta metalldelar även kan skapa former och geometrier som inte kan bearbetas eller produceras med dagens metallskrivare.

Publicerad
2018-05-04
Bilder
Silva Lill, marknadsansvarig PLM Group
Silva Lill, marknadsansvarig PLM Group