HP:s nya 3D-printer visas på Elmia 3D

I höst lanserar HP sin nya 3D-printer HP Jet Fusion 580/380 Color. Den nya printern skapar unika möjligheter att ta fram prototyper som kan testas innan skarpt läge. Redan nu visas 3D-printern på Elmia 3D.

– Tidigare har teknologin inte gjort det möjligt att printa en och samma produkt i flera olika färger, det kan vår nya printer, säger Lucas Dworski, Marketing Manager på företaget.

Den nya printern kommer att finnas ute på marknaden från och med september och är anpassad för in-house-automatiserad produktion. Att kunna printa ett och samma stycke i flera olika färger ger exempelvis universitetslaboratorier möjlighet att printa prototyper, vilket på senare tid har blivit ett viktigt segment för HP.

– De kan printa den faktiska produkten och använda den i verkligheten. Ingenjörer, design-, och läkarstudenter kan printa produkter de sedan praktiskt kan utöva sina studier på, säger Lucas Dworski och fortsätter:

– Detsamma gäller för arkitekter, som kan ta fram mindre husmodeller och fysiskt visualisera ett hus i stället för att visa den på en datorskärm. 

Lucas Dworski ser stora fördelar med att finnas på plats under Elmias Produktionsmässor, inte minst med tanke på att de sex mässorna är samlade under samma tak.

– Det är en mycket god idé. För oss utställare innebär det stora fördelar, framför allt ur ett logistiskt och finansiellt perspektiv. Den nordiska marknaden är viktig för oss och här på Elmia finns rätt folk för oss synas inför.

Publicerad
2018-05-15
Bilder