Nyheter från Elmia Wood

Tommy Karlsson och Linus Bergman, Hypro

Efter en olycka i skogen fick Tommy Karlsson tid att skapa vad som skulle minska risken för framtida olyckor, en hydraulisk processor till traktorn, numera känd som Hypro. Idag finns produkten i 32 länder.

31 augusti 2016 Läs mer

Under Elmia Woods deltagande på den tyska mässan KWF Expo i Roding, Bayern genomfördes en tävling där potentiella utställare kunde vinna en monterplats på Elmia Wood 2017. Ett trettiotal företag tävlade mot varandra och det blev till slut det ungerska företaget MUMGÉP KFT som kammade hem vinsten.

17 juni 2016 Läs mer

På den tyska mässan KWF Expo i Roding, Bayern, fanns chansen att vinna en vacker och användbar skogsyxa från Gränsfors Bruk Sweden i Elmia Woods monter.

17 juni 2016 Läs mer

21 mars har av FN förklarats som den internationella skogsdagen då man på olika sätt världen runt uppmärksammar skogens betydelse för människan. I år är temat för dagen skog och vatten. Det här vill vi på Elmia Wood uppmärksamma. 

Marknaden för skogsmaskiner i Sverige minskar. Det visar en genomgång av de senaste sex årens registreringar av skotare. Minskningen är i genomsnitt 16 procent.

Intresset är stort för skogsmässan KWF-Tagung, som arrangeras i Bayern den 9-12 juni. Mässan arrangeras vart fjärde år och är startskott för Elmia Wood 2017 på den internationella arenan.