Aimpoint AB

AIMPOINT LANSERAR MICRO H-2

Nytt kompakt rödpunktssikte med flera tekniska innovationer
Aimpoint, skapare av och världsledare inom rödpunktsikten lanserar Aimpoint® Micro H-2 som kommer att ingå i företagets sortiment med sikten för jakt och sportskytte. Micro H-2 kommer att finnas klar för leverans i August 2015, och blir ett komplement till det existerande Micro H-1 siktet.
Sedan introduktionen 2007, har Aimpoint® Micro H-1 blivit framgångsrikt världen över på marknaden för kompakta rödpunktssikten. Jägare och sportskyttar har tagit emot detta sikte mycket positivt och uppskattar dess kompakta storlek, hållbarhet och extremt långa batteritid. Produktutvärderingar med professionella användare ledde till att önskemål om en del förändringar av produkten identifierades och utifrån dessa har Micro H-2 nu utvecklats. Förändringarna består bland annat i ett nytt sikteshus som gör det möjligt att sätta på transparenta flip-up linsskydd fram och bak, förbättrat skydd av siktets justeringsreglage samt ytterligare förfining av elektroniska komponenter för att göra det ännu tåligare.
Den allra största förbättringen som gjorts är dock siktets optiska prestanda. En helt ny design på den främre linsen, bl. a genom ett nytt reflekterande ytskikt, har gett en avsevärd förbättring i funktionen. Detta gör att de allra flesta skyttar kommer att uppfatta punkten i Micro H-2 som ännu tydligare.
“Istället för att bara göra förbättringar på en befintlig produkt, gjorde vi en helt ny utformning inne i siktet.”, säger Jonas Ardemalm, försäljningschef för den kommersiella marknaden. “Det har lett till att Micro H-2 får en prestanda som ligger på en helt annan nivå jämfört med andra kompakta sikten.
Micro H-2 har en batteritid som motsvarar fem års konstant användning, med ett och samma CR-2032 batteri, och siktet är även vattentät.”
På Elmia Game Fair kommer Aimpoint även att lansera nya fästen för Micro serien. Aimpoint Micro fäste för Tikka T3 och Aimpoint Micro fäste för Leupold QR skenmontage.
Micro H-2 kan monteras på de flesta handeldvapen och kan användas med de flesta fästen som passar för Micro H-1
För mer information om Aimpoint se wwww.aimpoint.se eller kontakta:
PR-ansvarig: Sabine Eriksson
040 - 6715020
sabine.eriksson@aimpoint.com
PRODUKTLANSERING
Maj 2015
AIMPOINT LANSERAR MICRO H-2 M02068

http://www.aimpoint.se
Publicerad
2015-04-24
Bilder