Elmia Odla 22 mars 2012

Potatisodlare och grönsaksodlare från hela Norden samlas på Elmia i oktober

Den 17-18 oktober arrangeras den nordiska branschmässan för odlare, Elmia Odla GRO Potatis & Friland i Jönköping. Elmia Odla bjuder på ett brett utbud för alla typer av odlare. I år kommer mässan omfatta potatis- och frilandsodling men även utställning och seminarier för de odlare som har verksamhet inom växthus- eller bärodling.

­– Här kommer besökaren hitta utställare av maskiner för odling, skörd och paketering, Ja, egentligen allt du bara kan tänka dig behöva om du är verksam eller har funderingar på att bli. Det kommer att bli en otrolig mässa med mängder av spännande nyheter, branschen utvecklas ständigt med ny och intressant teknik, berättar Maria Lindsäth, projektledare för mässan.

Det är mässan Potatis & Friland som under ett antal år arrangerats i Örebro som nu flyttat söderut och växt. Senast Potatis & Friland arrangerades i Örebro var i januari 2010. Nu har mässan bytt plats, årstid och besökaren kan räkna med flera nya ingredienser.

– Tillsammans med GRO, Gröna näringarnas riksorganisation, arbetar vi för att skapa en branschmässa som attraherar och lockar besökare, inte bara från Sverige utan från hela Norden. Här kommer besökaren träffa de ledande leverantörerna inom branschen. Det bjuds också på ett rådgivningstorg där experterna står redo att hjälpa varje besökare och en forskningsutställning där det senaste från forskningen presenteras, säger Maria Lindsäth.

Elmia Odla blir en komplett mötesplats där professionella odlare kan mötas och diskutera branschen, utbyta erfarenheter, göra affärer och umgås och ha trevligt.

– Självklart blandar vi upp mässdagarna med intressanta föreläsningar och miniseminarier. Fokus ligger på ”lönsamhet i odlingen”. Energisparåtgärder är en del av detta, liksom hur man tjänar man pengar på mat & hälsotrenden i samhället, tillägger Maria Lindsäth.    


Elmia Odla logotyp Elmia Odla logotyp
Elmia Odla logotyp

Pressinformation som pdf wkr0008.pdf