En ny generation skogsägare ställer krav på miljö och förnyelse

Ponsse

Den nya generationen skogsägare tar greppet om skötseln av sina egna skogar. Deras mål är mer än avkastning. Minst lika viktigt är att skogen brukas på ett långsiktigt och miljöanpassat sätt. Det märktes tydligt på besökare och hos utställarna på årets SkogsElmia.

– Årets mässa var ett trendbrott. Nu ställer skogsägarna krav på att bolagen och entreprenörerna ska använda skonsam teknik för att minska markskador och andra ingrepp i naturen. I dag säljer vi 70 procent av maskinerna till professionella entreprenörer, säger Magnus Wallin, affärsutvecklingschef och grundare av maskintillverkaren Malwa, en av ett växande antal tillverkare av små skogsmaskiner för professionell användning.

SkogsElmia är nordens största skogsmässa. Flera tillverkare av större maskiner fanns på plats, bland dem Sampo Rosenlew och Ponsse. Sampo Rosenlew hade premiär för sin allra första skotare och Ponsse presenterade den uppgraderade skotaren Buffalo med Active Frame, aktiv nivellering av hytten på mässan.

– Vi har mött ett mycket stort intresse för den nya hytten. Det var en bra mässa med en stor andel entreprenörer bland besökarna, säger Carl-Henrik Hammar, ny VD för Ponsse Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här.

Mässkatalog 2015

Mässkatalog

Här hittar du mässans alla utställare sorterade på A-Ö.

Till mässkatalogen

Facebook

Facebook

Läs de senaste nyheter från våra Skogsmässor.

Till Facebook

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyheter från våra skogsmässor.

Prenumerera

Filmer från mässan

Filmer från mässan

Se filmer om vad som hände på SkogsElmia 2015!

Till filmerna