Klicka här för att läsa detta mejl på webben

World Bioenergy 2014

Oväntat land satsar mest på förnybar energi

I den officiella statistiken är det Kina som investerar i särklass mest på förnybar energi. Mätt som andel av bruttonationalprodukten ser bilden helt annorlunda ut. Mest av alla satsar Uruguay följt av Mauritius, Costa Rica, Sydafrika och Nicaragua.

– Uruguay var det land i världen som satsade mest på förnybar energi under 2013, rapporterade Martin Hullin.Det visar färsk statistik som presenterades under konferensen World Bioenergy på Elmia i Jönköping. Och deltagarna fick ta del av siffrorna innan de officiellt presenterades på presskonferens i New York. Bakom den årliga studien står nätverket Ren 21, Renewable Energy Policy Network for the 21th Century.

Läs mer om vilket land som satsar mest på förnybar energi.


Kina sätter in pellets mot smog

Kinas stora energiproblem har tre bokstäver: Kol.

– Kol är orsaken till hälften av smogen i Beijing, berättade Hong Hao från det kinesiska företaget Great Resources på konferensen World Bioenergy på Elmia i Jönköping.

– Pellets är det mest kostnadseffektiva alternativa till kol, enligt Hong Hao från kinesiska Great Resources.Det stora problemet är oräkneliga små och medelstora värmekällor, eldade med kol. De levererar 18 procent av det gigantiska landets energi, men över hälften av utsläppen av koldioxid.

Det är en av de viktigaste förklaringarna till att Kina är det land i världen som investerar allra mest i förnybar energiproduktion, i allt från el från vind och sol till bioenergi.

Läs mer om Kinas stora stora energiproblem.


Argentina räknar med att EU tar ned tullmuren

EU höjde för två år sedan tullmuren mot biobränsle från Argentina.

Den är kvar men Miguel Almada från Alternative Energy i Argentina var övertygad om att tullarna kommer att sänkas, när han talade vid konferensen World Bioenergy på Elmia i Jönköping.

– Latinamerika och Argentina i synnerhet har bäst förutsättningar i världen för tillverkning av biobränsle, hävdade Miguel Almada.– Vi dumpar inte priserna. Latinamerika har världens bästa förutsättningar att producera biobränsle.

Hans uttalande var inte taget ur luften, utan är den officiella ståndpunkten från landets president.

Läs mer om att Argentina räknar med att EU tar ned tullmuren.

Juni 2014


Kolla in vår film om Matchmaking på World Bioenergy 2014.

Matchmaking på World Bioenergy 2014


Entré till mässan


Final Programme


Konferensregistrering


Mässkatalog World Bioenergy 2014


Följ oss på

Twitter


Öppettider

Torsdag 5 juni 09.00-16.00 


Resa & Bo

På vår webb finns resetips för både långväga gäster och grannar. Jönköpings Hotell och Konferensbokning hjälper dig med allt från bokning av logi till aktiviteter, bussar och restauranger. 

Har du frågor eller vill ha personlig service ring 036-10 71 71.

Till resa- och bosidorna