Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Gränslösa samarbeten ger framtidens material

En rad med provdockor i annorlunda kläder ger många höjda på ögonbryn bland besökarna på Subcontractor InnoDex. Vad har mode med tillverkningsindustrin att göra? Men det handlar inte om mode.
– Vi vill visa vad svensk industri tillsammans kan göra inom textila material, i ett roligt format, berättar Elin Lydahl, generalsekreterare TEKO.

En klänning i tyg vävt av mjölkfiber, en annan sydd i klimatväv som används i professionella växthus, en tredje stickad med pappersfiber. Plaggen på Subcontractor InnoDex catwalk är alla exempel på innovativa material med många användningsområden.
Läs mer här 


Ny produktionsteknisk mässa på Elmia 2016

För att den tillverkande industrin ska kunna få fler exportaffärer och dra nytta av industrins tilltagande internationalisering krävs att man är globalt konkurrenskraftig. Då behöver underleverantörerna också kunna söka upp modern och effektiv produktionsteknik på hemmaplan och inte vara hänvisad till stora mässor i utlandet. 

Elmia har de senaste åren blivit Sveriges största arrangör av industrimässor. Elmia Subcontractor samlar underleverantörsbranschen varje år i Jönköping, nästa år firar mässan 40-årsjubileum. 2012 lanserades Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik, som 2014 växte med 25 respektive 40 procent. 2009 utvecklades Elmia Polymer i samarbete med Tysklands ledande plastmässa Fakuma.
Läs mer här


Norrlandsgjuteriet mångmiljoninvesterar

– Bor man i norr måste man vara minst en dag snabbare än konkurrenterna i söder.
Det menar Peter Göttfert, vd och ägare till Norrlandsgjuteriet i Robertsfors, Västerbotten, som nyligen investerat 23 miljoner kronor i ett nytt smältverk.
I veckan ställer företaget ut på Elmia Subcontractor. 

Från Robertsfors är det 105 mil till Jönköping, enkel väg. Den resan åker Norrlandsgjuteriet varje år i november för att ställa ut på Elmia Subcontractor.
– Skulle man starta i Jönköping och åka lika långt söderut hamnar man i södra Tyskland, säger Peter Göttfert och ler.
Läs mer här 

Torsdagens besökarsiffra:

4 816Meny Fredag

Restaurang Black & White

Champinjonsoppa

Helstekt ryggbiff med pepparsås och rostad potatis

Läs hela veckans meny här


Upplev mässan
– du också!

Varje dag pågår en rad aktiviteter där även du som utställare kan ta del av ny teknik, träffa kollegor och uppdatera dig inom olika ämnesområden. 


Till programmet


Subcontractor sociala medier

Följ mässan:

elmia.se/subcontractor

LinkedIn,

på Twitter: @underleverantor, #ElmiaSubcontractor

och på Facebook


 

Mycket snack. Mycket Verkstad.

Elmia Automation är Sveriges största mässa med automation för styckestillverkning. Allt för att stärka konkurrenskraften hos svensk tillverkningsindustri. Industri-Sverige samlas i Jönköping 10-13 maj 2016!

Till hemsidan