Klicka här för att läsa detta mejl på webben

SkogsElmia 2015

Terri

Stadsborna sätter stopp för markskador i skogen

Markskador har länge diskuterats i skogen. Men åtgärderna låter vänta på sig.
Nu ser det ut som om skogligt okunniga stadsbor ska ändra på den saken.
– Folk accepterar inte längre sönderkörda skogar, säger Gunnar Lindblad hos maskintillverkaren Terri.

Med folk menar han skogsägare som bor i städerna och stadsbor som vistas i skogarna. Det är grupper som inte längre tolererar sönderkörda marker. När de firar semester på gården förväntar de sig att det ska vara snyggt och städat i skogen.
– Vi märker det på mässorna där utbor frågar vilka skogsentreprenörer som kör med våra maskiner. Dessutom levererar vi allt mer till kommuner för tätortsnära skogsbruk, säger Gunnar Lindblad.

Klicka här för att läsa mer 

 


Löpande uppdaterad skogsbruksplan i telefonen

Löpande uppdaterad skogsbruksplan i telefonen

Uppdatera skogsbruksplanen med automatik efter varje åtgärd, istället för att samla ändringarna på hög och anlita konsult var tionde år.
Det är en av fördelarna med planeringsverktyget ePlan som Svensk eSkog presenterar på Skogselmia.

Grunden är den befintliga skogsbruksplanen som scannas in med OCR-teknik. Det betyder att text förblir text, är sökbart och kan ändras. Planen läggs på en server på nätet, eller i molnet som det numera kallas.
– Skogsbruksplanen får plats i fickan och kan uppdateras ute i skogen, säger Jens Bergström på Svensk eSkog.
Inte bara i fickan utan överallt. I mobiltelefon och surfplatta med särskild app eller hemma vid datorn. Dessutom får berörda enkel tillgång till planen, t ex alla fastighetens ägare, förvaltare och skogsentreprenörer.

Läs mer om planeringsverktyget 

 


Se alla bokade utställare

Några av våra bokade utställare:

Lako Forest Oy Ltd.
Vida Skog AB
Swedbank AB
Peters Skogsmaskinsförsäljning AB
Farmi Forest Oy

Hela utställarlistan hittar du här.

 


Nominera årets Golden Logger senast 27 mars!

Nu är det dags att nominera förslag till ”The Golden Logger”, utmärkelsen till den skogsentreprenör som lyckats utmärka sig i branschen på ett extra positivt sätt som förebild och inspiratör. 

The Golden LoggerTävlingen ”The Golden Logger” arrangeras av Skogforsk, det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, tillsammans med Elmia. 
Förutom själva utmärkelsen är priset en resa till en valfri skogsmässa någonstans ute i världen. Vinnaren presenteras på SkogsElmia 2015, då också priset delas ut.

Vem som helst kan nu fram till den 27 mars nominera duktiga skogsentreprenörer till tävlingen ”The Golden Logger 2015”.

Läs mer om tävlingen.

 


Vem tycker du ska få Guldyxan 2015?

Guldyxan 2015Vi söker efter 2015 års Guldyxevinnare. I år ska det vara en person som gjort skillnad och brinner för skogens mark och vatten. Det är Skogsland, LRF Skogsägarna och Elmia som delar ut utmärkelsen på SkogsElmia den 4 juni.

Vatten berör oss alla. De flesta skogsägare lever och brukar skog nära vatten. Många åtgärder i skogsbruket kan påverka mark och vatten. I år letar därför juryn för Guldyxan efter en skogsägare , eller i skogsbruket praktiskt verksam person, som tagit sitt ansvar för att värna och vårda skogens vatten . Det kan vara en person som har innovativa praktiska lösningar för att skona mark och vatten vid brukandet av skogen. Det kan också vara en person som bidragit till en konstruktiv dialog kring skogens vatten.

Läs mer om hur du nominerar

 


Boka boende

Boka hotellElmia reserverar hotellrum och boende speciellt för dig som utställare på SkogsElmia.

Telefon: +46 36 15 22 22
Mail: booking@elmia.se
Hemsida: www.elmia.se/SkogsElmia/Resa--Bo1/

Avsluta prenumeration