Klicka här för att läsa detta mejl på webben

SkogsElmia 2015

Finlands största mässaFinlands största skogsmässa – i Sverige

I år ser SkogsElmia ut att bli Finlands största skogsmässa.
– Mitt intryck är att intresset från finska utställare är större än inför SkogsElmia 2011, säger Rainer Rönnback på Viexpo, Elmias representant i Finland.

SkogsElmia en regional mässa för Norden och länderna runt Östersjön. Den blir norra Europas största skogsmässa under 2015. Vilket skapar intresse från utställare från flera länder, inte minst från Finland.
– De stora företagen ser Sverige som en del av sin hemmamarknad. För de mindre är Sverige den första exportmarknaden. Det är nära och ländernas kultur har stora likheter, skogen är en del av folksjälen, förklarar Rainer Rönnback.
Sverige är dessutom världens största marknad för maskiner och andra produkter utvecklade för kortvirkesmetoden. Till det kommer att den stora finska skogsmässan ordnas först nästa år, vilket gör att finska utställare och besökare i år reser till Jönköping.

Läs mer om Finlands största skogsmässa

 


 Terri

Stadsborna sätter stopp för markskador i skogen

Markskador har länge diskuterats i skogen. Men åtgärderna låter vänta på sig.
Nu ser det ut som om skogligt okunniga stadsbor ska ändra på den saken.
– Folk accepterar inte längre sönderkörda skogar, säger Gunnar Lindblad hos maskintillverkaren Terri.

Med folk menar han skogsägare som bor i städerna och stadsbor som vistas i skogarna. Det är grupper som inte längre tolererar sönderkörda marker. När de firar semester på gården förväntar de sig att det ska vara snyggt och städat i skogen.
– Vi märker det på mässorna där utbor frågar vilka skogsentreprenörer som kör med våra maskiner. Dessutom levererar vi allt mer till kommuner för tätortsnära skogsbruk, säger Gunnar Lindblad.

Klicka här för att läsa mer 

 


Nominera årets Golden Logger senast 27 mars!

Nu är det dags att nominera förslag till ”The Golden Logger”, utmärkelsen till den skogsentreprenör som lyckats utmärka sig i branschen på ett extra positivt sätt som förebild och inspiratör. 

The Golden LoggerTävlingen ”The Golden Logger” arrangeras av Skogforsk, det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, tillsammans med Elmia. 
Förutom själva utmärkelsen är priset en resa till en valfri skogsmässa någonstans ute i världen. Vinnaren presenteras på SkogsElmia 2015, då också priset delas ut.

Vem som helst kan nu fram till den 15 mars nominera duktiga skogsentreprenörer till tävlingen ”The Golden Logger 2015”.

Nomineringen skickas till birger.eriksson@skogforsk.se eller använd detta formulär.
Det går bra att nominera samma entreprenör som har nominerats tidigare (men det går bara att bli Golden Logger en gång.)

Läs mer om tävlingen.

 


Se alla bokade utställare

Några av våra bokade utställare:

Lako Forest Oy Ltd.
Vida Skog AB
Swedbank AB
Peters Skogsmaskinsförsäljning AB
Farmi Forest Oy

Hela utställarlistan hittar du här.

 


Boka monter på SkogsElmia nu!

Ställ ut på Nordens ledande skogsmässa för framtidens skogsbruk. Knyt de intressantaste kontakterna och gör de bästa affärerna.
På SkogsElmia träffas skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och leverantörer av maskiner och tjänster för skogsbruket.

Skicka in din intresseanmälan redan idag. Intresseanmälan är inte bindande. Gör det enkelt för dig och boka tält och annan byggnation hos Elmia när du ändå bokar monter.

 

Välkommen att kontakta oss

Niklas Lundgren
Ansvarig säljare
Tel 036-15 22 13

Bengt Johansson
Säljare
Tel 036-15 22 71

Boka boende

Boka hotellJönköpings Hotell & konferensbokning reserverar hotellrum och boende speciellt för dig som utställare på SkogsElmia. 

Telefon: +46 36 15 22 22
Mail: booking@elmia.se
Hemsida: www.elmia.se/SkogsElmia/Resa--Bo1/

Avsluta prenumeration