Klicka här för att läsa detta mejl på webben

SkogsElmia 2015

Sydved

Ny syn på skogen hos Sydved

Med interaktiva glasögon kan framtidens skogsbruk bli ännu mer aktivt. Sydved visar i sin monter på SkogsElmia 2015 i samarbete med Penny AB, som utvecklat C Wear Interactive Glasses, en demoversion kopplad till Sydveds mobilapp med bland annat funktioner och möjligheter för skogsbruksplanering, gallring, avverkning, uppmätning och positionering av olika objekt direkt på kartan - i glasögonen.

Se filmen här

 

Köp din entrébiljett här!


Vimek

Första simulatorn för små skördare 

De små skogsmaskinerna blir allt mer lika sina stora förebilder.
Datorstöd, rymliga hytter med god arbetsmiljö. På SkogsElmia presenterade Vimek ovanpå det en professionell skördarsimulator.

– Det är mycket realistiskt att köra skördaren i simulatorn, säger utvecklaren Anders Hansson som demonstrerade den på mässan.

Simulatorn har samma styrsystem och reglage som den riktiga skördaren Vimek 404 T5. Lägg till det visualisering på tre bildskärmar så blir resultatet så nära verkligheten man kan komma. 
Läs mer om Vimek 

 


Banner Mässkatalog on line


 Film Skogforsk

SkogForsk visar skogsskötsel

Forskningsinstitutet SkogForsk visar både hjälpmedel och praktiska exempel på skogsskötsel på flera olika stationer på slingan runt på SkogsElmia 2015.

Här kan du se hur SkogForsk visar skogsskötsel

 


Program


Lennartsfors

En klassiker blev som ny med flyttbart redskapsfäste

En svensk klassiker i skogen fick nytt liv på SkogsElmia.
Det handlar om Järnhästen, ett bandgående fordon som sedan 31 år används för att flytta timmer och älgar.
– En norsk kund föreslog att vi skulle förbättra den med flyttbart redskapsfäste, berättar Dick Henriksson hos tillverkaren Lennartsfors.

Läs mer om Järnhästen

 


 

Film Ponsse

Ergonomisk avverkning med Ponsse

Ponsse har uppgraderat sin 2015-serie i allt från motorteknik och hydraulik till design och ergonomi. På SkogsElmia 2015 visar de sitt nya hyttfjädringssystem ActiveFrame på sin Ponsse Buffalo.

Se filmen om ergonomisk avverkning med Ponsse

 


 Läs fler nyheter från SkogsElmia

Besök dag 2: 10 062

Avsluta prenumeration