Klicka här för att läsa detta mejl på webben

SkogsElmia 2015

Finlands största skogsmässa hålls i Jönköping

Årets SkogsElmia blir även en finsk angelägenhet. Utställarna från vårt östra grannland är många och de förlägger till och med världspremiärer i Jönköping.

Ponsse

Sverige är Finlands närmaste exportmarknad och SkogsElmia en mässa med besökare från hela Norden. Årets SkogsElmia blir den största mässan i sitt slag i regionen och därmed Finlands största skogsmässa.

– Det är nära till Sverige och ländernas kultur har stora likheter, skogen är en del av folksjälen, förklarar Rainer Rönnback på Viexpo som representerar Elmia i Finland.

Sverige är dessutom världens största marknad för maskiner och andra produkter utvecklade för kortvirkesmetoden. Vilket leder till att både finska utställare och besökare reser till Jönköping.

– Det kommer flera spännande finska nyheter till SkogsElmia, säger Rainer Rönnback.

Det blir åtminstone en finsk världspremiär under mässan. Det är Ponsse som presenterar sin kraftigt uppgraderade skotare Gazelle och ny hyttkonstruktion på skotaren Buffalo.

Läs mer om Finlands största skogsmässa 

 


Köp din entrébiljett här!


Lako satsar åter på Sverige

Lako Forest har varit en föregångare inom utvecklingen av skördaraggregat i Finland. Men fabrikatet har i flera år saknat svensk återförsäljare. På årets SkogsElmia satsar de åter på Sverige med flera nya aggregat. 

Lako Forest har tillverkat skördaraggregat i mer än 30 år. Företaget har återförsäljare över hela världen, men sedan några år inte i grannlandet i väster.

– De svenska tillverkarna är så starka att vi har valt att satsa på andra marknader, förklarar VD Turkka Lastunen.

Men nu anser han att Lako med sina nya skördaraggregat klarar konkurrensen. Återlanseringen sker på SkogsElmia 4-6 juni.

Den stora nyheten är uppdateringar av Lakos 2-serie, avsedda för gallring och skörd av energiskog. Aggregaten är moduluppbyggda och kan uppdateras i efterhand.

– Vi kommer även att presentera nya versioner av 3- och 5-serierna, säger Turkka Lastunen.

Läs mer om Lako Forest satsning på Sverige 

 


Banner Mässkatalog on line


Skotartävling Elmia Wood 2013Bästa Mästaren utses i årets skotartävlingar

Den skickligaste av de skickliga ska utses. Under SkogsElmia gör 2000-talets svenska skolmästare i skotarkörning upp om titeln "Bästa mästaren".

Tävlingar i skotarkörning har under åren varit populära inslag på skogsmässorna. Räkna därför med mycket folk runt SMF:s monter där det även i år kommer att tävlas. Samtliga svenska skolmästare de senaste 14 åren har bjudits in till tävlingen.
– Det är en kul grej, ett roligt avbrott i vardagen. Det är roligt bara att få vara med, men när man väl sitter där så väcks tävlingsinstinkten och man vill högst upp på pallen, säger David Nilsson med ett skratt.
Nilsson är den enda som har vunnit skol-SM två gånger – han gjorde det både 2008 och 2009 – och tvekade inte när han fick inbjudan till årets mästartävling.

Läs mer om årets skotartävlingar 

 


Boka boende

Boka hotell

Elmia reserverar hotellrum och boende på SkogsElmia.

Telefon: +46 36 15 22 22
Mail: booking@elmia.se
Hemsida: www.elmia.se/SkogsElmia/Resa--Bo1/

Avsluta prenumeration