Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Erteco leder utvecklingen av metallersättning

Det finns ett allt större intresse för metallersättning och det visade sig inte minst under Fokus: Konstruktion på Fokusscenen. Extra stolar fick bäras dit för att alla skulle få möjlighet att se föreläsningen.

För att kunna arbeta effektivt med metallersättning handlar det om att utnyttja plastens unika egenskaper och designfördelar. Det gäller att jobba med förstärkningar för att ta upp deformationer och spänningar.
Läs artikeln här


Bioplast – en gammal favorit för framtiden

De drar ögonen till sig och väcker många tankar – alla vackra och spännande produkter som Materialbiblioteket har tagit med sig till PlasTactic, Elmia Polymers inspirationsforum.

– Plast är ett framtidsmaterial vare sig det är fossilt framställt eller om det rör sig om bioplast, säger Björn Florman, som är ansvarig för Materialbiblioteket och har tagit med sig det på turné från Stockholmsmässan till Elmia Polymer.
Läs nyheten på vår hemsida


BHV satsar med ny höghastighetsfräs

BHV Verktyg i Bredaryd satsade på en 5-axlig höghastighetsfräs i höstas. Med sju stycken palettstationer utnyttjar maskinen tiden till max.

Nästan 50 år av verktygstillverkning gör att BHV har såväl erfarenheten som kunskapen för att tillverka formverktyg av högsta klass. Dessutom finns det en investeringsvilja som gör att företaget alltid ser till att ha de bästa förutsättningarna för en effektiv produktion.
Läs mer här


Imorgon slår vi upp portarna till Elmia Vårsalong kl 12.00. 2015 års tema är hemmet, köket och trädgården – och allt däremellan. Välkommen!

Torsdagens besökssiffra:

1011


Meny Fredag

Restaurang Gourmet Grill

Lättrimmad skreirygg serveras med pepparrot , hackat ägg och brynt smör

Lammrostbiff med rosmarinsky , och rostade rotsaker


Program

Vi erbjuder besökarna ett gediget program och många aktiviteter.


Ta del av dagsprogrammet


Utställarlista

Här hittar du alla utställare på mässan.


Mässkatalog online


Se filmer från föredragen!

Vi har filmat vissa av föredragen på mässan. 
Se filmen från SINF's presentation av underleverantörsbarometern.


Följ oss i sociala medier

på LinkedIn
på Twitter @Elmiapolymer