Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Polymer nästan slutbokad: 
”Vi fick otroligt bra feedback efter Elmia Polymer 2012”

Tisdagen den 21 april startar Elmia Polymer i Jönköping. Redan nu är 80 procent av monterutrymmet bokat – och i stort sett resten är reserverat.

Det stora antalet maskiner och automationslösningar på mässgolvet visar hur viktigt det är med produktivitet är för plastindustrin.
– En förutsättning för att svensk industri ska fortsätta vara konkurrenskraftigt, och för att vi överhuvudtaget ska kunna behålla våra företag i landet, är en hög grad av automation i tillverkning, säger Lina Galow.
Läs mer här


IKEM informerar och debatterar på Elmia Polymer

Farligt eller ofarligt? Hållbart eller inte hållbart? De frågorna kan få sitt svar under Elmia Polymer där IKEM och Naturskyddsföreningen deltar i en paneldebatt om plastens fördelar och utmaningar.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige har länge arbetat med att nyansera synen på plast och kemikalier. Bland annat genom att informera om plastens betydelse för ett hållbart samhälle.

Läs mer här


PlasTactic: Cellulosa i framtidens plastmaterial

Allt talar för att framtidens polymerer tillverkas av naturliga råvaror som sockerrör, majs och trä. 

–Det finns en tydlig materialtrend där man försöker få naturen att bete sig som plast, och här är Sverige ett föregångsland, säger Björn Florman, grundare av Materialbiblioteket.Problemen med plaster tillverkade av olja är i huvudsak två: oljan håller på att ta slut och de leder till överskott av koldioxid. Därför pågår flera forskningsprojekt för att försöka hitta alternativa råvaror till polymerer.

Läs mer här

Vill du veta vilka som ställer ut på Elmia Polymer 2015?

På vår hemsida hittar du den kompletta utställarförteckningen.
Läs mer här


Följ oss i sociala medier:

LinkedIn
på Twitter: @Elmiapolymer


Söker du boende under Elmia Polymer?

Hotell- och konferensbokningen på Elmia hjälper dig att hitta rätt boendealternativ till mässan. Vi har fortfarande lediga rum kvar på flera hotell i Jönköping.

Vi hjälper också till att boka aktiviteter på stan och restauranger.

Du gör din bokningsförfrågan via formuläret på vår hemsida eller via mail

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på
036-107171.

Avsluta prenumeration