Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Bioplast med ostronskal blev en succé

Återanvändning, återvinning och förnyelsebar råvara – tre ben som Trioplast står på i tillverkningen av miljövänliga produkter. Utmaningen är att hitta en lönsam tillverkningsprocess av det tredje benet.

Ett konkret exempel är Trioplast/Ekmans material Trio Biomarine som innehåller 25 procent granulat från ostronskal. Ett material som används till vanliga plastpåsar i dagligvaruhandeln.

Klicka här för att läsa hela nyheten

Missa inte!
Nordiska Bioplastföreningens föredrag med temat
”När, var och hur bioplast” onsdag 22/4 kl 11.00 på Elmia Polymer.


Axjo slår på stora trumman

Trätrummor var under lång tid standard för förvaring av ­kablar, trådar och kätting. Sen bröt Axjo ny mark med emballagelösningar i polymera material. Idag har företaget 800 olika produktvarianter och en tillverkning där samtliga processer är automatiserade.

På mitten av 90-talet anade dåvarande ägaren till Axjo i Gislaved att det fanns enorm potential för plasttrummor i kabelindustrin. En rundresa i branschen stärkte tankarna och sedan dess har det rullat på. 

Klicka här för att läsa hela nyhetenNy marknadsplats för svensk tillverkningsindustri

Svensk tillverkningsindustri har fått en ny viktig marknadsplats för affärer och kunskap. Elmia Verktygsmaskiner är en komplett produktionsteknisk mässa med allt inom verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik. 

Mässan går parallellt med de båda väletablerade mässorna Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik – ett starkt sällskap med fokus på global konkurrenskraft och fler exportaffärer.

Klicka här för att läsa hela nyheten

PlasTactic – Material, Metod och Produktion

I mässhallen finns förutom alla spännande utställare också arenan PlasTactic. En arena och ett inspirationsforum där vi genom utställning och öppna föredrag sprider kunskap och inspiration om bland annat nya material, tillverkningsmetoder och nya automations- och produktionsmöjligheter.

Klicka här för att läsa mer

 


Vill du veta vilka som ställer ut på Elmia Polymer 2015?

På vår hemsida hittar du den kompletta utställarförteckningen.

 


Torsdagen den 23 april är du inbjuden till SPIF's evenemang Plastics Industry Awards. Arrangemanet går av stapeln på Vox Hotel och Restaurang Spira i Jönköping.  

Anmäl dig här

 


Följ oss i sociala medier:

LinkedIn
på Twitter: @Elmiapolymer

 


Vill du ställa ut på Elmia Polymer?

Jörgen Andersson bild

Jörgen Andersson
Säljansvarig
036-15 22 84

Avsluta prenumeration