Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Mälarplast besökte Elmia Polymer på bred front

Mälarplast i Eskiltuna hade helstängt fredagen den 24 april och det berodde varken på klämdagar eller influensatider. Skälet var att hela produktionsgänget befann sig på Elmia Polymer i Jönköping.

Heldagen i den småländska residensstaden har varit planerad ända sedan årsskiftet. Vilket ni säkert redan listat ut. Du slår inte gärna igen två fabriker en vanlig vardag utan vidare.
Läs nyheten på vår hemsida


Vad tycker besökarna om årets mässa?

Under varje mässa gör Elmia i samarbete med Fairlink en besökarundersökning för att ta reda på vad som är bra med mässan samt vad vi kan förbättra till nästa gång. I år fick vi bland anant höra:

Fler besökare anser att mässan har blivit mer intressant att besöka. Detta beror, enligt dem, på:
- Mer teknologi på mässan
- Maskiner i drift
- Plast blir ett viktigare material

Vad har överraskat dig mest positivt med årets mässa?
- 3D- skrivare
- Mycket maskiner
- Hittat möjliga leverantörer
- Bra montrar och mycket utrustning på plats


Studenter från Lunds universitet besökte Elmia Polymer

Under fredagen var temat "Fokus: Generation". Studenter från flera universitet var på plats för att ta del av vad som händer i branschen.

Studenterna fick en rundvandring på mässan och gjorde besök i olika montrar där de fick beskrivning av företagens produkter. Dagen vad mycket lyckad och vi fick fin feedback från de som var med.

" För mig som TD-student hade det varit roligt att prata med/lyssna på fler företag om möjligheterna inom form och tillverkning av plastprylar m.m."

" Det var en riktig upplevelse och jag är nu ännu mer inspirerad till att arbeta inom plastkonstruktion ".

"Jag tyckte att utställarna hade ett bra bemötande och var mer än villiga att hjälpa till, ett företag erbjöd sig t.ex. att kolla på en av mina modeller och eventuellt 3-D printa den."

Avsluta prenumeration