Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Fokus: Generation 24 april

Kompetensförsörjning är en överlevnadsfråga för branschen. Elmia Polymer har på utställarnas initiativ bjudit in studenter till mässan och tagit fram ett särskilt program för detta fredagen den 24 april. 

Dagen fylls av aktiviteter för att lyfta och diskutera kompetensförsörjningen i branschen. Ett steg i rekryteringsarbetet kan vara kontakt med studenter redan under studietiden i samband med praktik och examensarbeten. Med Fokus: Generation vill vi bland annat koppla samman studenter med utställare som är intresserade av att erbjuda studenter praktik eller examensarbeten. Till fredagen är studenter inbjudna från flera tekniska högskolor för att få en bättre förståelse för branschen, prata med utställare och skapa värdefulla kontakter inför framtiden.


Vill du ta emot en praktikant?

Har ni funderat på att utveckla er verksamhet, men har inte tillräckligt med tid eller resurser? Är flödet i produktionen verkligen som mest effektivt? Är logistiken på lagret optimalt eller kan ett annat system tillämpas? Ni har kanske en produkt som skulle kräva en optimering av konstruktion och design?  Passa på att använda studenter som har praktik eller gör sitt examensarbete till dessa projekt.

Läs mer om vad praktik och exjobb innebär på Jönköpings Tekniska Högskolas hemsida.

Under mässan kommer vi att ha en stor vägg där vi lyfter fram företagen som vill ta emot praktikanter eller examensarbetare.

Är ni intresserade av att ta in studenter på praktik eller examensarbeten och höra mer om hur det kan fungera? Fyll i formuläret här


Stebro Plast gillar attityd och vilja

Rekrytering och föryngring. Det är nödvändiga ting för svensk industri. Men det kräver att de unga ges chansen på allvar. Som hos Stebro Plast i Broaryd. 

Joakim Wiedesheim, HR- och produktionschef på företaget, tvekar inte en sekund när han lyfter fram vilka egenskaper som främst prioriteras vid nyanställningar. Det är varken erfarenhet eller sakkunskap.
– Vi tycker det är viktigare att få människor med rätt attityd och som passar in i gruppen. Sysslorna de måste kunna hos oss kan vi alltid lära ut. Huvudsaken är att viljan finns att lära sig, att attityden är rätt och att man har hungern. Då vet vi att vi kommer göra en rolig och bra resa tillsammans.

Läs hela artikeln här


Påminnelse 
Monterbyggnation/monterutrustning

Deadline för beställningar 19 mars.

 

Designmonter
En lösning som är anpassad efter just ditt företags profil och ändamål.

Kontakta oss så tar vi fram en kostnadsfri offert med 3D bilder.

Länk till monterdesign
Kontakt: monterdesign@elmia.se

 

Monterutrustning
Planerar du att bygga din monter själv behöver du troligtvis ändå beställa utrustning såsom eluttag, wirehängningar, matta, etc.

Beställningslistan, monterpaketkatalogen och servicekatalogen hittar du här

 

Kontakt monterpaket och monterutrustning:

Siv Karlsson
Telefon: +46 36 15 22 06