Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Populär polymermässa med köpsugna besökare

Elmia Polymer befäste återigen sin position som Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin. Mässan samlar hela branschen och är en viktig arena både för att skapa kontakter och utveckla samarbeten. Det gjordes många affärer direkt på mässgolvet.

– Vi är mycket nöjda med mässan och det märks att det råder en positiv känsla i branschen. Det är hög kvalitet på besökarna och vi saknar ingen. Vi har fått många bra kundkontakter som vi tar med hem, säger Anders Granstrand, ordförande för Plastmaskingruppen.

Elmia Polymer lanserades 2009 på initiativ från branschen och har byggts upp med stöd av Plastmaskingruppen. Mässan är ett samarbetsprojekt med Schall-Messen, Tysklands största privata mässarrangör, som genomför Europas ledande plastmässa Fakuma i Friedrichshafen. 

Läs pressmeddelandet på vår hemsida


Branschen vill rekrytera nästa generation

Gäller det teknik och produktion faller framtidsvyerna lätt på plats.Men det långa perspektivet borde vara lika självklart när det handlar om bemanning.
– Den som vill in i plastindustrin kommer alltid ha jobb, hävdar Thomas Andersson, vd på Resinex Nordic AB.

Resinex Nordic har ”kunskapens träd” vid sin monter. I trädet hänger mängder med bestick. Knivar och gafflar i olika färger och i varierad hårdhetsgrad. Avsikten med blandningen är att väcka både förundran och intresse.
– Vi vill ha nytt folk; akademiker och unga alerta studenter som i utgångsläget inte kan något om plast. Trädet är en liten introduktion. Vi vill visa plastens mångsidighet. Det är samma bestick, men i 15 olika plastmaterial. Genom att känna, vrida och vända inser man vilka stora skillnader det är plaster emellan, säger Thomas.

Läs mer på vår hemsida


 

Projektteamet för Elmia Polymer tackar alla besökare, utställare och samarbetspartners för en väl genomförd mässa!

Avsluta prenumeration