Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Park Inspira

Du kan fortfarande nominera Sveriges mest inspirerande park!

Elmia Park Inspira är tävlingen som lyfter fram Sveriges vackraste och mest inspirerande parker och kyrkogårdar. Eftersom sommaren i år har dragit ut på tiden har vi valt att förlänga anmälningstiden för tävlingen. Du kan nu fotografera din park under sommaren och skicka in ditt bidrag ända fram till den 31 juli.

Park InspiraElmia Park, Sveriges största branschmässa inom grönyteskötsel, bjuder in till Elmia Park Inspira 2015, tävlingen som utser Sveriges mest inspirerande park och kyrkogård. Genom att delta ökar du möjligheten att marknadsföra din park mot en bredare publik och locka fler besökare.

– De offentliga parkerna spelar en viktig roll för att skapa en attraktiv miljö för alla som bor och arbetar i en stad. De är en arena för möten, samvaro, inspiration och rekreation. Vi vill visa upp de många goda och fina exempel som finns runt om i landet, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Park och ordförande för juryn för Elmia Park Inspira.


Elmia Park Inspira 2013 har satt Laholms Stadspark på kartan

År 2013 korades Höganäs Kyrkogård, Laholms Stadspark och Ronneby Brunnspark till vinnare av utmärkelsen "Sveriges mest inspirerande park" i respektive kategori. 

– Det går inte jämföra med hur det var innan, det är två vitt skilda världar, utmärkelsen som Årets Park och marknadsföringen kring detta har verkligen satt Laholm och Stadsparken på kartan. Jag kan verkligen rekommendera andra att anmäla sin park. Har man något vackert ska man visa upp det, säger Stefan Persson, parkchef i Laholms kommun.

Läs hela intervjun här.

Vinnare Park Inspira 2013


Skicka in ditt bidrag

Fram till den 31 juli kan du nu skicka in ditt bidrag i någon av kategorierna Kyrkogård eller Offentlig park, där den sistnämnda har två underkategorier: Etablerade parker och Nyetablerade/Ombyggda parker.

Läs mer om tävlingen och skicka in ditt bidrag på elmia.se/park/inspira. Tävlingsjuryn utser sedan de nominerade parkerna, vilka offentliggörs i augusti. Efter det har allmänheten avgörandet i sin hand. Röstningen börjar på webben en månad innan Elmia Park och pågår fram till mässans sista dag, den 24 september, och vinnaren offentliggörs då inför publiken på Elmia. 

Har du frågor om tävlingen, kontakta:
Maria Lindsäth, affärsområdesansvarig Elmia Park, 036-15 22 28.
Sara Åberg, kommunikatör, 036-15 20 49

Avsluta prenumeration