Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Alf Djurberg informerar om beslutstödsystem inför en engagerad publik.

Var femte planta drabbas av bladmögel

Inför en intresserad publik på Elmia Odla höll Alf Djurberg från Jordbruksverket ett kort seminarie om vädrets betydelse för bladmögelutvecklingen.

År 2014 har varit ett år då många odlare drabbats extra hårt.
– På en stor odling i Skåne var ungefär var femte planta drabbad av bladmögel. Tack vare de preparat som finns lyckades odlaren bli av med möglet då han preparerade plantorna var femte dag. Så det är bra att känna till att det trots allt finns medel som fungerar, säger Alf Djurberg.

Läs mer om seminariet här.


”Vi måste samarbeta inom branschen”

LRF Trädgård är en medlemsorganisation för svenska producenter av grönsaker, frukt och bär, potatis samt prydnads- och plantskoleväxter. Samtidigt är det en viktig social mötesplats för medlemmarna där erfarenhetsutbyte samt näringslivspolitik diskuteras.

– Elmia Odla är en viktig mötesplats för branschen, det är här vi träffar våra befintliga- och potentiella medlemmar, säger Elin Windfäll, medlemsutvecklare på LRF Trädgård.

Läs mer om LRF Trädgård på Elmia Odla.


Guldknölen 2014 är utdelad till eldstjälen Lars Danielsson

Wanja Wallemyr delar ut guldknölen till Lars Danielsson.

Skaraborgs potatisodlarförening delar årligen ut guldknölen till en person som har gjort något stort för svensk potatisodling. I år gick priset till Lars Danielsson på Tuber-Ad.

Motiveringen löd ” Guldknölen 2014 går till en man som har lagt ner mycket tid och engagemang för svensk potatisodling under flera år”.  Under året har Lars jobbat med marknadsfrågor tillsammans med andra och har varit spindeln i nätet för de olika projekten.

Läs mer om pristagaren.


”Vi lever inte bara på jorden, vi är en del av den!”

Inför en engagerad publik föreläste Pär Holmgren, känd TV-meteorolog, i Jönköping om hur klimatförändringarna påverkar framtidens odling.

Pär Holmgren om hur klimatförändringarna påverkar framtidens odling

Klicka på bilden för att se filmen från Pär Holmgrens föreläsning.

― Klimatzonerna förflyttar sig en mil norrut per år och vi skulle egentligen behöva ett och ett halvt jordklot för att kunna leva så som vi gör idag. Vi tar resurser från kommande generationer för att upprätthålla vårt leverne, säger Pär Holmgren.

Klicka här för att läsa hela artikeln. 

Se alla våra utställande företag:

Mässkatalog online

 

Öppettider

9 december 09.00 - 17.00

10 december 09.00 - 17.00

Läs mer om entréavgifterna.

Jönköpings hotell och konferensbokning

Avsluta prenumeration