Klicka här för att läsa detta mejl på webben

MellanskogsElmia 2014

In- och utflyttning

Läs mer om in- och utflyttningen här.


Inflyttningsväg/leveransadress

Här finner du en karta som visar vilken väg du ska ta vid inflyttningen.
Godsadressen är:
Ösby, Västmanlands naturbruksgymnasium
Saladamm
733 91 Sala

Det är viktigt att du märker ditt gods med monternummer och företagsnamn, kontaktperson samt telefonnummer.

OBS! Utkörning av gods till montern debiteras.


Karta över mässområdet

Områdeskarta


Utställarkort

Utställarkort skriver du ut till dig själv och dina medarbetare i montern när du loggat in på Mina sidor.


Säkerhet och renhållning

Viktiga saker att tänka på inför och under mässan:

  • Säkerhet vid demonstrationer - De som har någon form av demo i sin monter måste utse en säkerhetsansvarig i montern under mässan som skriver på ett säkerhetsdokument som lämnas till Elmia. Har mailats ut till berörda utställare.
  • Att tänka på vid oljeutsläpp - Begränsa oljeutsläppet genom att påföra Absol omgående. Ring sedan Räddningstjänsten på området, telefon: 0224-74 78 71
  • Sophantering under mässan/Renhållning - Under inflyttning/ uppbyggnad finns en sorteringsstation i anslutning till entrén och under mässdagarna finns kärl för brännbart avfall utplacerade. Allt avfall ska läggas i transparenta säckar.
  • Brandfarliga och explosiva varor - Alla utställare som har någon form av brandfarligt och/eller explosivt gods i sin monter måste meddela detta till Elmia som vidarebefordrar informationen till Räddningstjänsten.

Gå in på vår hemsida och läs mer om dessa punkter.


Hjälp med resa och boende

På Sala turistbyrås hemsida kan du både boka boende och läsa mer om Sala.

Klicka här för att boka boende.

Klicka här för att läsa mer om Sala.


Bevakning

Bevakning sker fr o m 18 augusti kl 07.00 – 25 augusti kl 17.00. OBS! Att det ej är tillåtet att arrangera kundaktiviteter eller liknande inne på mässområdet och i montern efter mässans stängning, det är ej heller tillåtet att bo på mässområdet.


Måltidsservice på mässan

Ösby naturbruksgymnasium håller sin matsal öppen för utställare och deras gäster from 18 tom 24 augusti. Matsalen ligger 200 m från mässentrén.

I matsalen kommer det att serveras följande:
Frukost              40 kr
Lunch                80 kr
Middag              80 kr

Betalning sker med kuponger som säljs i häften med 10 kuponger på skolkontoret. Kuponger kan förbeställas för avhämtning på skolkontoret. Skolan fakturerar beställande företag.

För att beställa kuponger mejla vad som beställs, beställarens namn och kontaktuppgifter till skogsmassan.osby@sala.se


Uppställning av husvagnar och husbilar

Ösby naturbruksgymnasium erbjuder 64 platser för uppställning av husvagnar och husbilar. Tillgång till el, toalett och dusch. Kostnad 150 kronor/dygn. Uppställningsplatserna är tillgängliga from 18 tom 24 augusti.

Här gäller först till kvarn, platserna erhålls i den ordning beställningen kommit in. Den 1 augusti meddelar vi på MellanskogsElmias hemsida om det finns några platser kvar. Om platserna är slut meddelar vi vilken sista beställningsdag som erhåller plats.

Har plats erhållits, kontakta personalen på skolkontoret vid ankomst och vid avresa. Skolan fakturerar beställande företag.

För att beställa uppställningsplats mejla vad som beställs, beställarens namn och kontaktuppgifter till skogsmassan.osby@sala.se


Sjukvårdspersonal

Kommer att finnas på plats. Tveka inte att kontakta dem vid eventuella skador eller sjukdom. Du når dem på tfn 070-348 14 59.


Internet uppkoppling

Wi-fi finns att tillgå på den större delen av fältslingan (gul på kartan) med begränsad bandbredd. Rekommendationen är att surfa med ”förstånd” och inte ladda hem filer och filmer från nätet.


Fyrhjulingar

Under mässans öppettider är det helt förbjudet att köra med fyrhjulingar och andra fordon på vägarna inom mässområdet.

Undantag från förbudet gäller Elmias personal och av Elmia inhyrd personal. Dessa känns igen på att de bär reflexvästar med texten ”Elmia Crew” på ryggen. Dessutom görs undantag för Räddningstjänsten och Polisen samt sjukvårdspersonal som tjänstgör på mässan.
Om utställare behöver hjälp med transporter inom mässområdet kan man kontakta mässkontoret.


Utställarservice

Elmia Utställarservice har en bred erfarenhet av skogsmässor och kan hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva; tält, grus, flis, bord etc. vi finns på plats och har full kontroll över hela mässan, vilket innebär en stor trygghet för dig.

Läs mer om utställarservice.


Kopiering under mässan

På mässkontoret kan du få hjälp med enklare kopiering. Mässkontoret hittar du i direkt anslutning till mässentrén.