Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Sidhuvud, MellanskogsElmia 2014

Slutrelease MellanSkogsElmia 2014:

Nöjda utställare, rätt besökare och drönarna fick sitt genombrott i skogen

MellanskogsElmia fick en lovande start. Och utställarna berömmer mässan för att den var lagom stor, med tid för rätt besökare.

Första upplagan av skogsmässan MellanskogsElmia 22-23 augusti i Sala blev en framgång på alla sätt, utom räknat i antalet besökare.

– På sitt sätt var MellanskogsElmia bättre än de stora mässorna. Där är det många besökare och många språk. Hit kom entreprenörerna, skogsägarna och skogens tjänstemän och vi hade tid för dem, säger Eero Lukkarinen, VD för Ponsse AB.

Läs hela slutreleasen


Lärdomar av den stora skogsbranden:

Våga satsa allt från början och börja varna för extrem brandrisk

En rädsla att göra för mycket, byte av ansvariga och avsaknaden av ett effektivt system för varning för extrem brandrisk i skog och mark.

Enligt räddningsledaren Lars-Göran Uddholm är det tre orsaker till att skogsbranden i Västmanland blev så omfattande och fick ett så explosivt förlopp.

– SMHI bör införa ett system för att varna för extrem risk för skogsbrand, som man redan varnar för höga flöden, ansåg räddningsledaren Lars-Göran Uddholm.Han medverkade på ett fullsatt seminarium vid skogsmässan MellanskogsElmia i Sala. Och konstaterade att det saknas tidigare erfarenhet av skogsbränder i detta format. Det närmaste är den stora skogsbranden i Tyresö 1999.

Läs mer om lärdomarna från den stora skogsbranden. 


Brant och blött – då försvann pendelarmarna

Eco Logs nya skördare 688 SteepHunter vänder upp och ned på begreppen. Inga pendelarmar och ny klargul färg. Skördaren visades för första gången i Sverige på mässan MellanskogsElmia.

Nya slutavverkningsskördaren 688 från Eco Log för brant och blöt mark.Eco Log och dess föregångare har varit synonymt med pendelarmar. Men när den nya slutavverkningsskördaren utvecklades så kom de aldrig till användning.

– Skördaren är avsedd för branta och blöta marker. Åtta hjul, stor dragkraft och hög transporthastighet passar inte ihop med pendelarmar, förklarar Johan Thuresson på Eco Log.

Läs mer om Eco Logs nya skördare 688 SteepHunter.

Projektteamet för MellanskogsElmia tackar alla besökare, utställare och all media som varit på plats.


Läs alla nyheter från mässan:

Nyheter från MellanskogsElmia


Se vilka företag som ställde ut:

Mässkatalog online


Gilla oss på Facebook

Läs alla nyheter från mässan och kolla på alla bilder från de två mässdagarna på vår facebooksida.

FacebookGilla oss på Facebook


Nästa skogsmässa är den skandinaviska mässan SkogsElmia, 4-6 juni 2015

SkogsElmia logotyp

Avsluta prenumeration