Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Sidhuvud, MellanskogsElmia 2014

Skogsmässa i Sala långt från skogsbrand

Den stora skogsbranden i Västmanland har spridit sig och omfattar nu ett område på cirka 1 gånger 1,5 mil. Läget är allvarligt och räddningstjänsten jobbar för fullt för att begränsa branden. Men branden påverkar inte MellanskogsElmia.

Många har tvingats lämna sina hem på grund av branden, som enligt myndigheterna är en av de värsta och största i modern tid. Flera privata skogsägare är drabbade av både branden och evakueringarna.

Skogsmässa i Sala långt från skogsbrand– Branden har fått en omfattning som ingen kunde ana. Värmen och torkan i kombination med blåsten har fått elden att hoppa över brandgator och den sprider sig väldigt mycket, säger Per Bengtsson, informationschef på Mellanskog.

Mellanskog arbetar för fullt med stöd och skydd till sina medlemmar.

Läs hela artikeln på vår hemsida.


Unik skogsägarträff på MellanskogsElmia

För första gången samlas alla landets fyra största skogsägarföreningar på en skogsmässa. Mellanskog har bjudit in sina kollegor Södra Skogsägarna, Skogsägarna Norrskog och Norra Skogsägarna till MellanskogsElmia. Tillsammans kommer de kunna nå huvuddelen av landets privata skogsägare.

Södras monter på Elmia Wood 2013.

– En viktig och bidragande anledning till att vi är där alla fyra är dagens skogsägande, att tillgodose skogsägarna. Allt fler är skogsägare på distans och bor inte på sin fastighet utan någon annanstans, kanske långt därifrån, säger Fredrik Rosén, mässansvarig på Mellanskog.

Läs mer om den unika skogsägarträffen.


Köp din biljett till MellanskogsElmia här!


På scenen fredag 10.00 & 14.30:

Nya framtidssatsningar

Vid två seminarier presenterar Skogforsk skogsbrukets satsning som väntas ge effektiviseringsvinster motsvarande drygt en miljard kronor per år. Produktivitetsutvecklingen i skogsbruket har under en tid stannat av, och behöver lyftas.

 – Det handlar om höjd effektivitet, skonsamhet och teknikutveckling, säger Rolf Björheden, programchef för teknik- och virke på Skogforsk.

Ny teknik ska minska skogsmaskinernas markpåverkan och påfrestningar på föraren samt sänka bränsleförbrukningen. Ett projekt handlar om markfuktighetskartor som tas fram med hjälp av laserskanning.

– Kartorna kan minska markskadorna då traktplanerare och maskinförare får en bild av vilka områden som är blöta och fuktiga och där risken för sönderkörning är stor, säger Isabelle Bergkvist, programchef för skötsel och miljö på Skogforsk.

Läs mer här om hela programmet på scenen.

Läs mer här om aktiviteterna på Ösby Naturbruksgymnasium.


Några av våra utställande företag

Se alla utställande företag:

Mässkatalog online


Gilla oss på Facebook

Vi publicerar innehåll för MellanskogsElmia på SkogsElmias facebooksida.

FacebookGilla oss på Facebook 


En tävling som går på djupet!

Photo: Pappilabild

Varför vill du gå på MellanskogsElmia?

Tävla med din motivering och vinn en natt i Gruvsviten i Sala Silvergruva – världens djupaste och coolaste hotellrum! 

Läs mer och delta i tävlingen.


Program,


Aktiviteter


Öppettider

Fredag 09.00 - 17.00

Lördag 09.00 - 16.00


Sala Turistbyrå

På Sala turistbyrås hemsida kan du både boka boende och läsa mer om Sala. 

Klicka här för att boka boende.

Klicka här för att läsa mer om Sala.


Gå på skogsmässa även nästa år:

SkogsElmia logotyp

Avsluta prenumeration