Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Sidhuvud, MellanskogsElmia 2014

Laserskanning, hållbar skogsvård och traktorturer

Vad är en skogsmässa utan ett välfyllt seminarieprogram och roliga aktiviteter för hela familjen? På MellanskogsElmia har vi laddat upp med många kloka föreläsare och spännande lärorika ämnen. Passa på att utbilda dig och lär dig mer om god skogsvård eller njut av en tur i skogen med traktor och vagn!

Björn Ferry, skogsägare och OS-guldmedaljörHör till exempel hur laserskanning kan användas för att minska markskador i skogen när data om markfuktighet smidigt samlas in från ovan med hjälp av flygplan. Markfuktighetskartorna med sina data ger traktplanerare och maskinförare en bättre bild över var risken för sönderkörning är stor och gör det lättare att skona skogen och gå varsamt och rätt fram vid skogsavverkning.   

Möt också den passionerade skogägaren och OS-guldmedaljören Björn Ferry, som bytt skidskyttet mot att lika målmedvetet gå fram med röjsågen och talar varmt om sin syn på att vara skogsägare.

Läs mer här om de olika föredragen på scenen.

Läs mer här om aktiviteterna på Ösby Naturbruksgymnasium.


Köp din biljett till MellanskogsElmia här!


Traktorcentralen på hemmaplan

Den nya skogsmässeorten Sala är populär och efterlängtad på många håll. Traktorcentralen har varit med i maskinbranschen i över 50 år och har filialer på fem orter runt om i Sverige – och Sala är just en av deras ”hemmaorter”. Så MellanskogsElmia är ett perfekt läge att ladda för!

I Traktorcentralens monter på MellanskogsElmia visas bland annat både skördare och skotare från Rottne. FOTO: Rottne Industri AB.

– Det är jätteroligt att det blir en stor skogsmässa här, det känner vi starkt för. Det är ju vårt eget område. Vi har också varit med innan på alla Mellanskogs mässor, och det har varit väldigt bra alla gånger, så det här samarbetet och den nya mässan kan bara bli ännu bättre, säger Magnus Grihp, säljare på Traktorcentralen. 

Läs mer om Traktorcentralen på vår hemsida.


MellanskogsElmia kommer tillbaka till Sala

MellanskogsElmia och Sala är redan innan årets mässa en given succé som kombination. Därför är det redan klart att nästa MellanskogsElmia 19-20 augusti 2016 också kommer att hållas i Sala.

– Vi tycker att Sala är en fantastisk plats för en skogsmässa, så det var ett enkelt beslut att nästa MellanskogsElmia också ska hållas här. Vi har också mött ett enormt gensvar från kommunen, skolan och invånarna i Sala, så det känns självklart att vara här om två år igen, säger Maria Lindsäth, affärsområdeschef Jord & Skog, Elmia.

Läs mer om att MellanskogsElmia också anordnas 2016. 


En tävling som går på djupet – vinn en natt långt ner under jord!

Photo: Pappilabild

Varför vill du gå på MellanskogsElmia? Tävla med din motivering och vinn en natt i Gruvsviten i Sala Silvergruva – världens djupaste och coolaste hotellrum! 

Tävla och vinn en kväll och en natt att minnas! Den bästa motiveringen vinner!

Läs mer och delta i tävlingen.


Några av våra utställande företag

Se alla utställande företag:

Mässkatalog online


Gilla oss på Facebook

Vi publicerar innehåll för MellanskogsElmia på SkogsElmias facebooksida.

FacebookGilla oss på Facebook 


Program,


Aktiviteter


Öppettider

Fredag 09.00 - 17.00

Lördag 09.00 - 16.00


Vill du boka monter?

- Kontakta våra säljare!

Jörgen Andersson 
Projektsäljare
036 – 15 22 84

Niklas Lundgren
Projektsäljare
036 - 15 22 13


Ladda ner infoblad om mässan! 

Infoblad MellanskogsElmia


Sala Turistbyrå

På Sala turistbyrås hemsida kan du både boka boende och läsa mer om Sala. 

Klicka här för att boka boende.

Klicka här för att läsa mer om Sala.


Gå på skogsmässa även nästa år:

SkogsElmia logotyp

Avsluta prenumeration