Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Lastbil 2014

Marknadens bredaste produktprogram

Ett beprövat och starkt produktprogram, med miljön i fokus, som inriktar sig på att optimera kundernas lönsamhet. Under Elmia Lastbil visar Scania sitt breda utbud, men också flera nyheter.
– Vi introducerar nytt hela tiden, säger Peter Kaméus, Kommunikationschef på Scania-Bilar Sverige AB.

”Marknadens bredaste produktprogram”. Så saluför Scania sig inför Elmia Lastbil 2014, ett evenemang som företaget i vanlig ordning satsar hårt på.
– Elmia Lastbil är en av Sveriges viktigaste händelser för lastbilsbranschen. Alla i branschen är där och vår målsättning när besökaren har varit i vår monter är att de ska bli lite positivt förvånade över hur mycket nytt vi släppt den senaste perioden, som sparar bränsle åt åkerierna, säger Peter Kaméus.

Läs mer på vår hemsida


Smarta byggnationer på Elmia Lastbil

De nordiska påbyggarna håller högsta internationella standard. Tack vare en ständigt pågående dialog med åkarna och den höga andelen en- och fåbilsåkerier ligger de nordiska påbyggarna i toppklass när det gäller att ta fram och förverkliga nya smarta fordonsidéer. Med start i och med detta nyhetsbrev kommer vi lyfta fram ett antal smarta byggnationer

Världspremiär för miljösmart kranbil

En ny fordonslösning har sett dagens ljus. Det är en Volvo FM (Euro 6), utrustad med Hiabs mest energieffektiva kran och lastväxlare. Kranbilen har ett eldrivet hydraulsystem, ePTO, monterat som tillägg till det vanliga. Det gör att kranföraren kan arbeta med motorn avstängd – tyst och utan avgaser.

– Vi tror verkligen på ePTO. Det ligger helt i linje med vårt arbete för att göra vår verksamhet så hållbar och miljöeffektiv som möjligt, säger Daniel Bergholtz på Turebergs Åkeri, som beställt kranbilen och också varit med och utvecklat det.

Läs mer på vår hemsida


"Klart jag är revanschsugen"

Ralf Ekdahl har tävlat i Nordic Trophy totalt fyra gånger. Han kan stoltsera med placeringar som 4:a, 3:a och som bäst har han blivit 2:a. Så hur känner han då inför årets Nordic Trophy?
– Klart jag är revanschsugen, skrattar Ralf
.

Skåningen har jobbat i branschen sedan han var liten. Idag äger han Ekdahl Miljö tillsammans med sin syster och jobbar även som Senior Advisor på Bring. Vad händer på fritiden då? Svaret är ganska givet, Ralf tävlar såklart med sin motivlackade Tutankhamun lastbil.

Läs intervjun med Nordic Trophy-deltagaren här


Ta gräddfilen in på mässan

Du som vill slippa köer och gå direkt in på mässan kan nu enkelt skriva ut din entrébiljett. Ange det tolvsiffriga numret som finns på ditt inbjudningskort och registrera dina uppgifter. När du kommer till Elmia finns det en särskild passage där du kommer in på mässan extra snabbt och smidigt. 

Ta mig till "gräddfilen"


Islänningarna intar Elmia Lastbil

Brimborg är Volvos officiella återförsäljare på Island med kontor i huvudstaden Reykjavik. I år kommer Brimborg till Elmia Lastbil med en grupp på 20 personer bestående av både lastbilsägare och förare.

Läs mer här


Mässans öppettider

20 augusti     09.00-17.00
21 augusti     09.00-17.00
22 augusti     09.00-17.00
23 augusti     09.00-17.00


Speed-dating med jurist!

De juridiska frågeställningarna för åkeriföretagen i Sverige blir allt mer komplexa, därför har Sveriges Åkeriföretag en utomhusmonter där du kan träffa en jurist på speed-dating och ställa dina frågor. Välkommen till monter U:500! 


Välkommen på branschfest!

Avrunda första mässdagen med kollegor i branschen. Riggos rullande svarar för underhållningen med sin träffsäkra coverrepertoar.

Anmäl dig


FacebookGör som 10 000 andra, följ oss på facebook! 

I vår serie med gästmoderatorer på Elmia Lastbils Facebooksida har vi denna vecka kommit till Marcus Nilsson som äger och driver rundvirkesåkeriet Nilssons Skogsfrakt AB. 
Gilla Elmia Lastbil på Facebook  


Kontakta oss

Bengt Erikson

Bengt Erikson
Projektsäljare
+46 36 15 22 26
bengt.erikson@elmia.se

Marcus Haraldsson, Elmia Lastbil

Marcus Haraldsson
Projektledare
+46 36 15 22 02
marcus.haraldsson@elmia.se 


Jönköpings Hotell och Konferensbokning

Avsluta prenumeration