Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Lastbil 2014

Positiv riktning men många utmaningar väntar

”Tänk om vi kompetensutvecklar personalen och de lämnar oss”. Ja, men tänk om vi inte gör de, och de stannar kvar. Som åkeriföretagare måste man vara beredd att utvecklas, satsa, testa och titta framåt även om det kostar på. Historien visar att den som är beredd att utvecklas också har mycket att vinna, inte minst med de framtidsförslag som politiken presenterat det senaste året.

Vi står inför utmaningar som snart kan vara verklighet; fossilfri fordonsflotta, förarlösa fordon och kilometerskatt för att nämna några. Här är vi med i tankearbetet, i utformningen och ger förslag och synpunkter. En skatt på 4-5 miljarder kan vara verklighet redan nästa år. Därför arbetar vi oerhört aktivt med politisk påverkan så att lösningarna blir så bra för branschen som möjligt.

Rickad Gegö
Verkställande direktör
Sveriges Åkeriföretag

Läs Rickards krönika i sin helhet


Smarta byggnationer på Elmia Lastbil

De nordiska påbyggarna håller högsta internationella standard. Tack vare en ständigt pågående dialog med åkarna och den höga andelen en- och fåbilsåkerier ligger de nordiska påbyggarna i toppklass när det gäller att ta fram och förverkliga nya smarta fordonsidéer. Med start i och med detta nyhetsbrev kommer vi lyfta fram ett antal smarta byggnationer. Först ut är Joab.

 

JOAB visar två bilar i en

JOAB har hittat nya användningsområden för det redan beprövade skiftessystemet Cameleont. Under Elmia Lastbil visar företaget upp en Cameleont-bil som kan skifta mellan två olika sopbilsaggregat.

Vilket problem ville ni lösa?
- Vissa dagar i veckan behöver kunden ett 1-facks sopbilsaggregat och vissa dagar ett 3-facks sopbilsaggregat. Då har man tidigare behövt två bilar, säger Fredrik Ärlebo, försäljningschef på JOAB.
Läs intervjun i sin helhet på vår hemsida


Ta gräddfilen in på mässan

Du som vill slippa köer och gå direkt in på mässan kan nu enkelt skriva ut din entrébiljett. Ange det tolvsiffriga numret som finns på ditt inbjudningskort och registrera dina uppgifter. När du kommer till Elmia finns det en särskild passage där du kommer in på mässan extra snabbt och smidigt.
Ta mig till "gräddfilen"


Facebook

Snart har vi 10 000 följare på Facebook! 

I vår serie med gästmoderatorer på Elmia Lastbils Facebooksida har vi denna vecka kommit till den oerhört populära Nordic Trophy-deltagaren och vinnaren Juha Ristimaa.
Gilla Elmia Lastbil på Facebook  


Schweizarna intar Elmia Lastbil!

Scania Schweiz AG arrangerar sedan 2008 regelbundet resor till Sverige och Elmia Lastbil. 2014 kommer inte vara något undantag.
- Mässan har ett mycket gott rykte bland lastbilsfans långt utanför Sveriges gränser. Så ”die Schwedenreise” blir snabbt fullbokad, säger Eliane Stäubli, assistent till företagsledningen på Scania Schweiz AG.

Men vad är det då som gör mässan så intressant?
- Det spännande utställarutbudet ihop med alla de fina lastbilarna på Nordic Trophy är två riktiga höjdpunkter. Sedan erbjuds ofta annan typ av merchandise på Elmia Latbil, något som uppskattas väldigt mycket bland deltagarna, avslutar Eliane Stäubli.

 


Mässans öppettider

20 augusti     09.00-17.00

21 augusti     09.00-17.00

22 augusti     09.00-17.00

23 augusti     09.00-17.00


Välkommen på branschfest!

Avrunda första mässdagen med kollegor i branschen. Riggos rullande svarar för underhållningen med sin träffsäkra coverrepertoar.

Anmäl dig


Ännu större campingkapacitet på Elmia Lastbil 2014

Samarbetet med operatören Villa Björkhagen vidareutvecklas och antalet uppställningsplatser blir 50 % fler än förra gången.

Läs mer här 


Kontakta oss

Bengt Erikson

Bengt Erikson
Projektsäljare
+46 36 15 22 26
bengt.erikson@elmia.se

Marcus Haraldsson, Elmia Lastbil

Marcus Haraldsson
Projektledare
+46 36 15 22 02
marcus.haraldsson@elmia.se 

Avsluta prenumeration