Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2015

Länsförsäkringar ska minska dieselstölderna

Johan Litsmark, produktspecialist inom jordbruk på Länsförsäkringar.På höstens Elmia Lantbruk presenterar Länsförsäkringar förbättrade möjligheter som ska minska riskerna för dieselstölder.

Det finns andra skador som kostar lantbrukskollektivet mer än stulen diesel. Den största kostnaden är brand, förödande när det händer men som tur drabbas inte så många. Dieselstölderna är vanligare och drabbar den enskilde hårt, inte minst med allt besvär  det innebär.

Läs mer om hur Länsförsäkringar ska minska dieselstölderna.

 


Utställarförteckning


LRF:s ordförande kommer till Elmia Lantbruk

– Jag hoppas kunna gratulera ministern till bra budgetförslag

Regeringen presenterar höstbudgeten ungefär samtidigt som lantbruksmässan hålls på Elmia.

LRF:s ordförande Helena Jonsson väntar sig att landsbygdsministern kommer med positiva budgetbesked till Elmia Lantbruk.

– Jag hoppas kunna gratulera landsbygdsministern till bra förslag eller kritisera honom för de som uteblivit, säger LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson.

Både hon och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer till mässan, som blir mycket mer än en utställning av djur, utrustning och tjänster. Lantbrukets framtid är i fokus och den är, om man får tro medierna, osäker.

Men enligt Helena Jonsson finns det även skäl att vara mer positiv.

Läs mer på vår webbplats.

 


Konsumenternas förtroende gör att banken tror på lantbruk

Per Skargren, segmentsansvarig för jord- och skogsbruk på SwedbankHöstens lantbruksmässa på Elmia kan bjuda på viktiga besked för hårt trängda lantbrukare.

– Banken och lantbrukarna själva tror på förbättrad lönsamhet, säger Per Skargren, segmentsansvarig för jord- och skogsbruk på Swedbank och sparbankerna och medlem av kapitalförsörjningsgruppen i näringsdepartementets arbete med mjölkkrisen.

Läs mer på vår webbplats.

Avsluta prenumeration