Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2015

Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2013

Framtidens djurhållning i fokus på lantbruksmässa

Den 21-24 oktober 2015 är det dags igen för Elmia Lantbruk Djur & Inomgård, lantbruksmässan där allt som rör djuren och gården är i centrum. Mässans teman är framtidens djurhållning och innovationer för ett effektivt och lönsamt lantbruk

– Framtidens djurhållning är ett viktigt ämne för att säkra framtidens livsmedelsförsörjning, bevara en levande landsbygd och sysselsättningen på landet. Men för att ha en hållbar djurhållning i framtiden krävs teknik och system som främjar god djurhälsa, god arbetsmiljö och som förenklar och effektiviserar arbetet, säger Maria Lindsäth, affärsområdeschef för Elmia Jord & Skog.

Läs mer om Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2015.


Ryktborste för kalvar och hullmätande kamera nyheter hos DeLaval

DeLaval tillhör stammisarna på Elmia Lantbruk Djur och Inomgård. Man kan nästan säga att de tillhör inredningen – för det är ju tack vare deras mjölkutrustning som alla mjölkkor på lantbruksmässan blir mjölkade under mässdygnen. Två av årets stora nyheter hos DeLaval är en automatisk ryktborste för kalvar och en kamera som mäter kornas hull.

DeLavals nya miniborste passar både kalvar och getter och kan anpassas i höjd allt eftersom kalvarna växer. FOTO: DeLaval AB.– Vi har en ryktborste för kor som är väldigt populär och som vi säljer många av. Korna älskar den, de njuter av den och står faktiskt på kö till den, säger Eva Mårtensson, informationsansvarig på DeLaval.

Faktum är att det finns bevis, undersökningar som visar att kor som blir borstade med den automatiska ryktborsten mjölkar bättre.

Läs mer om nyheterna från DeLaval.

Klicka här för att se film på DeLavals nya miniborste.

Klicka här för att se film på DeLavals hullmätande kamera Body condition scoring BCS.

Avsluta prenumeration