Klicka här för att läsa detta mejl på webben

  • Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2015

Obemannad våg vägde tyngst som årets lantbruksinnovation

Hencol OPV är juryns val för Elmia Lantbruk Innovation Award 2015. Det obemannade systemet för kontinuerlig vägning av nötkreatur spar både tid och ger bättre säkerhet för djuren och för lantbrukarens arbetsmiljö. Vågsystemet vinner juryns pris som årets bästa tekniknyhet inom lantbruket.

Hencol Vattenkopp– Det känns jättebra att vinna utmärkelsen. Allt tänk kring Hencol OPV är egenutvecklat och resultatet av flera års utveckling. Vi är ett gäng här som har slitit hårt och vi har inte haft mycket extern finansiering. Då känns det extra kul att det blir uppmärksammat, säger Henrik Österlund, grundare och ägare av Hencol AB, med huvudkontor i Havstenssund i norra Bohuslän.

Hencol OPV är ett koncept och system med vågstationer för obemannad vägning av nötkreatur. Djuren väger helt enkelt sig själva automatiskt vid passager i sin egen naturliga miljö, till exempel i en drivgång. Vägningen kan ske flera gånger om dygnet och ger därmed ett säkrare underlag än enstaka vägningar. 

Läs mer om vinnaren av Elmia Lantbruk Innvovation Award

 


Mässor för dig som gillar jakt och skog

Elmia Game Fair 14-16 maj 

Skytte Elmia Game FairElmia Game Fair fyller 40 år och firar med ett ytterst välladdat och välmatat festbord.

Du kommer bland annat att få prova på olika typer av skytte med vapen och ammunition från ledande varumärken. Du får också handfasta tips från radarparet, den välkända kocken Leif Mannerström och viltexperten Lasse Bengtsson.

Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund och Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté finns alla på plats för att dela med sig av sina kunskaper. Inne i hallarna står produkterna i fokus med det senaste inom jakt och fiske. 

Gör ditt förköp av entrébiljett här!

Läs mer om Elmia Game Fair


SkogsElmia 4-6 juni

Entre SkogsElmiaDet är dags att styra kosan mot skogarna söder om Jönköping. På SkogsElmia den 4-6 juni hittar du teknik, tillbehör, nyheter och likasinnade. 

På mässan diskuteras och visas viktiga teman för branschen, till exempel minskade markskador och olika gallringsmetoder. 

Du hittar många leverantörer av skördaraggregat, hydraulik, slirskydd, belysning, oljor, förarmiljö, datahjälpmedel mm. Se mässkatalogen på webben där de 300 utställarna finns listade!

Gör ditt förköp av entrébiljett här!

Läs mer om SkogsElmia i Bratteborg!  

 


Boka monter till Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2015! 

Elmia Lantbruk 2013 Hall D

Här är några av de bokade företagen: 

Boka monter nu

Läs mer på utställarsidorna 

Gör det enkelt – ta hjälp av oss

Vi hjälper gärna till med helheten – från att rita din monter till att bygga den. Dessutom får du som utställare tillgång till scener och uppvisningsarena. Du kan också välja till exponering på webb och på mässan. Allt för att få ut maximal effekt!

Kontaktpersoner 

Niklas Lundgren, Elmia 

 Bengt Johansson, Elmia

Niklas Lundgren
Ansvarig säljare
+46 36 15 22 13

Bengt Johansson
Säljare
+ 46 36 15 22 71