Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Klimatveckan närmar sig med stormsteg!

Klimatveckan 2015 kommer att gå av stapeln 25-30 maj, ett liknande upplägg likt 2014 men vi växlar upp och höjer ribban rejält! Invigningen av veckan sker måndagen den 25 maj kl. 13.00 på Elmia och följs av två konferensdagar den 25 och 26 maj. 

 

Tillväxt & klimat – hur gör vi det lätt att göra rätt?

Klimatkonferensen hålls den 26 maj klockan 13.00-16.30, Hammarskjöldsalen, Elmia i Jönköping.

Hur kan vi kombinera fortsatt ekonomisk tillväxt med minskad klimatpåverkan? Detta är kärnfrågan i årets klimatkonferens. Självklart är konferensen kostnadsfri även i år.

Klicka här för att anmäla dig

 

Höjdpunkter ur programmet:

Ungdomars syn på tillväxt och klimat
Jenni Nylander och Marie Hading, we_change/ungdomar.se 

Vad tänker ungdomar kring tillväxt och klimat? We_change är Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling. De kommer att ge sin syn på hur dagens ungdomar tänker kring tillväxt och klimat. De kommer också att redovisa resultat från deras workshop med gymnasieungdomar. We_change har skapat en unik plattform där skolor, myndigheter, kommuner, näringsliv och andra samhällsaktörer kan möta Sveriges unga för att tillsammans engagera sig för en hållbar utveckling. 

 

Så ska Vattenfall leverera på kundernas hållbarhetskrav
Magnus Hall, VD och koncernchef, Vattenfall

Hur påverkas Vattenfall av klimatfrågan (politiska beslut, marknadskrav, strategiskt)? Vilka utmaningar/möjligheter finns för samhället kopplat till energifrågan? Vilka nya utmaningar/möjligheter ser Vattenfall i en omställning av energisektorn? Magnus Hall är VD och koncernchef för Vattenfall. Han har läst till Civilingenjör på Linköpings tekniska högskola samt studerat på Georgetown University i USA. Magnus innehar flera styrelseuppdrag bland annat i Svenskt Näringsliv och AMF Pension. Tidigare har Magnus bland annat arbetat som VD och koncernchef för Holmen Group.

Klicka här för att ta del av det fullständiga programmet för Klimatkonferensen


De är nominerade till Sveriges miljömäktigaste - du träffar dem på Klimatveckan!

För sjunde året i rad utser tidningen Miljöaktuellts jury – med läsarnas hjälp – Sveriges miljömäktigaste personer för att ge ett erkännande till de som påverkar miljö- och hållbarhetsfrågorna i landet. Två av de nominerade är Maria Wetterstrand och Nina Ekelund som kommer att medverka på Klimatveckan 2015. Stort grattis till nomineringarna!

Klicka här för att läsa mer om deras programpunkter på Klimatveckan


Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet i samverkan med Elmia med syftet att manifestera klimatfrågan i Jönköpings län i samklang med länets kommuner, företag, organisationer och invånare. Klimatveckan ska genomsyra allt framgångsrikt arbete som görs hos länets tretton kommuner, organisationer och privatpersoner. 

Du får detta utskick för att vi tror att du kan vara intresserad av Klimatveckan 2015. Vill du inte ha mer information från oss, klicka på "avsluta prenumeration" nedan.

Avsluta prenumeration