Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Elmia Garden 2015

Hasselfors Garden ser fortsatt ekologisk trend

Pia Holmberg, produktspecialist Hasselfors Garden

Trenden med hobbyodling bara fortsätter. Gärna ätliga växter och så ekologiskt som möjligt. Det säger Pia Holmberg, produktspecialist på Hasselfors Garden.
– Vi svenskar är väldigt inriktade på att det ska vara naturligt och så lite gifter som möjligt. Det är något som vi tänker på när vi tillverkar våra produkter.

Hasselfors Garden är en av Sveriges största leverantörer av jord och andra substrat, både till konsumenter och yrkesanvändare. Just nu pågår planeringsarbetet för fullt inför Elmia Garden i slutet av september.

– Vi kommer att presentera flera nyheter men jag vill inte avslöja för mycket. Vi vill hålla det lite hemligt. Men det är nytt och fräscht, och är det jorden som står i fokus, säger Pia Holmberg.

Läs mer om Hasselfors Garden

 


Flandern – mer än azalea

Företaget Vandeputte deltar i VLAM:s samlingsmonter under Elmia Garden. Vandeputte odlar små barrväxter.Belgiska Flandern är världskänd för sina azaleor. Men under Elmia Garden visar branschorganisationen VLAM att regionen är mer än så.
– Våra medlemsföretag kan erbjuda en stor variation av produkter som passar för kallare klimat, säger Lieve van Kerckvoorden, produktchef för trädgårdsodling på VLAM. 

Exporten av flamländska azaleor till Sverige är stor och blommorna har bland annat sålts i samarbete med kronprinsessan Victorias fond. Ett annat kvalitetsbevis är att azalean från Gent blev ursprungsskyddad av EU 2010 – den första trädgårdsprodukten som fick erkännandet Protected Geographical Indication.

Läs mer om vad branschorganisationen VLAM visar på Elmia Garden

 


 

Boka boende

Boka hotell

Elmia reserverar hotellrum och boende på Elmia Garden.

Telefon: +46 36 15 22 22
Mail: booking@elmia.se
Hemsida: Resa & Bo

Avsluta prenumeration