Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Nyhetsbrev sidhuvud Elmia Game Fair

Det lönar sig att besöka Elmia Game Fair!

Om mindre än en månad slår vi upp portarna till Sveriges mest träffsäkra mässa – Elmia Game Fair 2015. Ett besök på mässan lönar sig! Ta chansen och var med i vår pristävling.

Du som besökare har chans att vinna fantastiska priser bara genom att besöka mässan och fylla i tävlingstalongen på datorerna som kommer finns precis innanför entrén. På prisbordet finns fem priser, varav tre jaktresor.  Vad sägs om en jaktsafari till Namibia eller Sydafrika för två personer i sex dagar med arrangören Thormahlen & Cochran eller varför inte en ny Sauer 404 Classic XT från Jaguargruppen.

- Det känns extra roligt att kunde arrangera en tävling med så högkvalitativt prisbord. Vi är glada för samarbetet med våra sponsorer och vill redan nu rikta ett särskilt tack till dem, säger Klas Brandt, mässansvarig.

Läs mer om tävlingen och vad du kan vinna

 


Ljuddämpare, snart varje jägares egendom

För tio år sedan var det ovanligt, idag ser vi det allt oftare. Vi pratar naturligtvis om ljuddämpare monterade på kulvapen.

Ljudet från en studsarsmäll är mycket påtagligt. Beroende på situation upplevs den olika men fakta kvarstår, smällen innebär cirka 170 dB vid mynningen.

Dagens ljuddämpare är i de flesta fall mycket effektiva och ljudet reduceras kraftigt till stor fördel för jägaren själv men också för omgivningen. 

Går vi långt tillbaka i tiden så var det i stort sett krav på redan dokumenterad hörselskada för att få tillstånd att använda ljuddämpare på sin studsare. Idag krävs bara att man söker licens så får man den. Förutsättningen är dock att det rör sig om vapen i klass 1 eller klass 2.

Intresset för ljuddämpare ökar för varje år och det har i sin tur medfört att fler tillverkare lägger ner stora resurser på att utveckla produkterna till vad jägare och skyttar vill ha. 

Läs mer om ljuddämpare

 


Köp din entrébiljett här!


Premiär på Elmia för Stalon W110

Stalons Svarv och Svets, en av landets ledande tillverkare av ljuddämpare väljer nu att premiärvisa sin uppdaterade och nya ljuddämpare. Produkten är en uppdaterad version av den uppskattade Stalon Whisper. Nyheten med denna syns knappt utvändigt men invändigt har det skett en hel del.

Daniel på Stalon

– Vi har lagt ett stort antal timmar på utveckling och det är verkligen kul att vi lyckats så bra som vi har gjort med denna uppdatering som faktiskt kan ses som en helt ny produkt, så stor är skillnaden.

– Prestanda när det gäller att reducera smällen är påtagligt förbättrad och framförallt har vi lyckats få ner ljudet på första skottet, berättar Daniel Axelsson, ägare till Stalons Svarv och Svets.

Produkten har smygvisats i samband med vårens inköpsmässor men det är först i samband med Elmia Game Fair som den är helt klar och även finns tillgänglig för slutkonsument. De båda nya modellerna kommer att saluföras under namnet Stalon W110 och Stalon W145.

Läs mer om Stalon W110

 

 


Inspirationslunch för kvinnliga jägare

Jordnära och jakterfarna kvinnor på scen den 14 och 15 maj

Logotyp Women's InspirationAllt fler kvinnor intresserar sig för jakt. Var femte som tar jägarexamen är kvinna och andelen kvinnor med jaktkort, registrerade aktiva jägare, ökar också.
Elmia Game Fair ser detta med glädje och vill bjuda in både dig som erfaren och nybörjare till en inspirationslunch.

Här träffar du dina jaktsystrar samtidigt som du får får lyssna till goda förebilder. Föreläsarna bjuder på sina jakterfarenheter både i Sverige och utomlands och ger också svar på hur du får familjelivet och ett aktivt jägarliv att gå ihop. De kommer också att tala om det ökade antalet kvinnliga jägare och hur det är att tävla i sporting.

Anmäl dig här

Läs mer om mingellunchen

 


Webbfråga nr 4

Ljuddämpare på kulvapen blir allt vanligare, har du själv ljuddämpare på ditt kulvapen?

  • Ja
  • Nej, men jag planerar att ordna det under året
  • Nej, jag vill inte ha ljuddämpare på mitt vapen.

Här svarar du på frågan. 

Bland de som svarar på frågan lottar vi ut två entrébiljetter till Elmia Game Fair 2015.


Svaret på webbfrågan i förra nyhetsbrevet: 

Hur ofta tränar du kulskytte på löpande älg inför varje jaktsäsong?

1-3 ggr

25%                                                                             

4-8 ggr 

37%

9 ggr eller fler

35%

Aldrig

3%

Vinnare webbfråga nr 3 : 

Sara Hellstendt, Eskilstuna och Gert Holm, Töllsjö. Vinnarna meddelas via mail.

 


Boka boende till Elmia Game Fair

Boka hotellElmia erbjuder hjälp att boka ditt boende under din vistelse på mässan. För frågor rörande din bokning kontakta oss på booking@elmia.se eller +46 36 15 22 22.

Du kan också fylla i en bokningsförfrågan här.

Avsluta prenumeration