Klicka här för att läsa detta mejl på webben

Nyhetsbrev sidhuvud Elmia Game Fair

Bäver. Foto: Ted Karlsson

Våren är här, glöm inte bort att jaga!

Våren är här, åtminstone i södra Sverige. Och jakten går visserligen på sparlåga, men helt jaktfritt blir det som tur är aldrig.

En av de mest klassiska vårjakterna är högaktuell, nämligen den på bäver. Det är på många håll tidig vår i år och aktiviteten på bävrarna är hög. Har du tillgång till bävermarken, missa inte chansen till en fantastiskt trevlig jaktform under vårkvällar och tidig morgon. Har du dessutom lite tur får du njuta av såväl orrspel som annat fågelliv. Naturen är på vägs att vakna upp och markerna är fulla av liv och vårkänslor.

Läs mer om vårens jakter

 


Evelina Larsdotter från Ydre, här tillsammans med jakthunden Åskbergets Hebbe, vann en Sauer 101 med kompositkolv på Elmia Game Fair 2013. Nu har hon hunnit använda den rejält och är nöjd med sin nya jaktkamrat. FOTO: Einar Göransson.

Envisa Evelina vann jaktgevär 

Evelina Larsdotter från Ydre och hennes sällskap var på väg hem från Elmia Game Fair när hon såg mässans tävling. Hon envisades med att dröja kvar och svara på frågorna medan de andra vackert fick vänta. Det lönade sig – hon vann en Sauer 101 med kompositkolv som nu är en god jaktkamrat.

– Priserna var jätteroliga, så man blev lite hoppfull. Detta var precis innan vi skulle hem och jag sa till de andra att ”nej, jag ska vara med och tävla först”, så de fick ju lite lång näsa sedan när jag vann också, berättar Evelina Larsdotter.

Evelina Larsdotter har varit med på jakt sedan hon var barn och fick följa med sin far ut i skogen. Hon är även en trogen besökare på Elmia Game Fair tillsammans med familjen. Sin egen jägarexamen fixade hon för tre år sedan, och jaktgevär hade hon redan när hon besökte Elmia Game Fair 2013. Men vinsten och nytillskottet blev en extra god och ny vän ute i skogen.

Läs mer om Evelina Larsdotter 

 


Köp din entrébiljett här!


Inspirationslunch för kvinnliga jägare

Jordnära och jakterfarna kvinnor på scen den 14 och 15 maj

Logotyp Women's InspirationAllt fler kvinnor intresserar sig för jakt. Var femte som tar jägarexamen är kvinna och andelen kvinnor med jaktkort, registrerade aktiva jägare, ökar också.
Elmia Game Fair ser detta med glädje och vill bjuda in både dig som erfaren och nybörjare till en inspirationslunch.

Här träffar du dina jaktsystrar samtidigt som du får får lyssna till goda förebilder. Föreläsarna bjuder på sina jakterfarenheter både i Sverige och utomlands och ger också svar på hur du får familjelivet och ett aktivt jägarliv att gå ihop. De kommer också att tala om det ökade antalet kvinnliga jägare och hur det är att tävla i sporting.

Anmäl dig här

Läs mer om mingellunchen

 


Webbfråga nr 3

Hur ofta tränar du kulskytte på löpande älg inför varje jaktsäsong?

  • 1-3 ggr
  • 4-8 ggr
  • 9 ggr eller fler
  • Aldrig

Här svarar du på frågan. 

Bland de som svarar på frågan lottar vi ut två entrébiljetter till Elmia Game Fair 2015.


Svaret på webbfrågan i förra nyhetsbrevet: 

Hur stor del av din jakt ägnas åt just vildsvin?

  • Försummande lite eller ingen tid alls.
44%
  • Cirka en fjärdedel av min jakttid.
 
22%
  • Halva tiden eller något mer av den årliga jakten.
34%
  • Vildsvin är det enda jag jagar.
0%

Vinnare webbfråga nr 2: 

Niclas Göransson, Blackstad och Henrik Peterson, Horn. Vinnarna meddelas via mail.

 


Boka boende till Elmia Game Fair

Boka hotellElmia erbjuder hjälp att boka ditt boende under din vistelse på mässan. För frågor rörande din bokning kontakta oss på booking@elmia.se eller +46 36 15 22 22.

Du kan också fylla i en bokningsförfrågan här.

Avsluta prenumeration