Nytt från Elmia Subcontractor

Serien Linea från TENTE går att designa efter kundens behov.

En företagslogga är inga problem. Eller en symbol för den avdelning som vagnen tillhör. På Elmia Subcontractor visar TENTE vilka oändliga möjligheter som serien Linea erbjuder kunden.

– Vår lösning med mönster på hjulen är unik, säger Linus Snis som jobbar med marknadsföring på TENTE Skandinavien.

25 oktober 2016 Läs mer

3D-printing i produktionen kan göra kundanpassning till standard, men det finns fortfarande mycket att jobba med för att nå dit, menar Niclas Stenberg TeknDr, KTH samt forskningsledare Swerea KIMAB.

24 oktober 2016 Läs mer

Lärandebaserad maskinoptimering-MachOp är ett pilotprojekt i Vinnovas satsning på den digitala fabriken. Med hjälp av ett automatiserat processflöde kan eventuella fel upptäckas i ett tidigt skede. Projektet har pågått under snart ett år (fortsättning på ett tidigare projekt - AProC) och målet är att medföra vinster för svensk tillverkningsindustri.

24 oktober 2016 Läs mer
Här är de senaste nyheterna inom det breda sortiment av kopplingar som CENTA erbjuder.

CENTA Transmission Sweden AB vänder sig till fyra huvudsakliga branscher: industri, marin, energi och järnväg. Företaget är mycket breda inom flexibla kopplingar, kompletta transmissionslösningar och drivlinor.

– Vi har i dag ett 25-tal serier utav kopplingar i olika variationer. Antalet modeller vi kan erbjuda är ofantligt, säger Krister Ryttberg, försäljningsingenjör på CENTA.

24 oktober 2016 Läs mer
Martin Älverdal, Area Manager på Bufab.

De är oviktiga ända tills de tar slut. Då blir helt plötsligt C-artiklarna väldigt viktiga. Tack vare C-Parts Consolidation från Bufab kan tillverkningsföretagen ägna sig åt sin huvudsakliga verksamhet.

– Vi frigör tid och pengar, säger Martin Älverdal, Area Manager på Bufab, som ställer ut på Elmia Subcontractor.

24 oktober 2016 Läs mer
Cajo Sirius

Kostnadseffektiv och tidsbesparande lasermärkning. Det är två av fördelarna med tekniken bakom Cajo Sirius som lanseras på Elmia Subcontractor.

– Den ger en dynamisk och mångsidig märkning som möjliggör flera sätt att märka på, säger Leif Granlund, Country Manager på Cajo.

23 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vad är det senaste inom 3D-printing?

20 oktober 2016 Läs mer
Cathrine Danin, ekonom och expert på Storbritannien hos Swedbank.

När Storbritannien ansöker om utträde ur EU under våren 2017 kommer det att påverka hela världsmarknaden. Frågan är bara hur. Det är huvudämnet för den paneldiskussion som arrangeras på stora scenen i hall D under Elmia Subcontractors första dag.

18 oktober 2016 Läs mer

Miljögummit från AnVa Polytech minskar såväl koldioxidutsläppet som oljebehovet – men har samma egenskaper som traditionellt gummi. Sedan början av året används materialet till Volvo Cars chassipluggar.

– Det är miljögummit som sticker ut i vår monter på Elmia Subcontractor, säger Bo Norlin, vd på det värmländska företaget.

17 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Varför ska jag gå på Subcontractor InnoDex?

15 oktober 2016 Läs mer

Norska Sykkylven Stål vill satsa mot den svenska marknaden. Första steget är att ställa ut på Elmia Subcontractor och den nya möbelsatsningen Interior Competence & Components. Den stora nyheten i montern är en ny innovation som förbättrar kvaliteten på såväl stolar som soffor.

13 oktober 2016 Läs mer

En fullträff. Så kan Höganäs AB:s satsning mot 3D-skrivarmarknaden enklast beskrivas. Med sin egen teknik och egenkonstruerade metallpulverskrivare har koncernen dragit åt sig uppmärksamheten från världens alla hörn.

13 oktober 2016 Läs mer
Foto:Indmatec GmbH. De starka egenskaperna hos 3D-printade tätningsringar av PEEK-polymeren gör att de kan installeras som verksamma komponenter i ett fordons drivlina.

Hittills har metall varit det självklara materialvalet i komponenter för till exempel bilmotorer. Nu kommer plaster med samma starka egenskaper, till en tredjedel av vikten. PEEK är en polymer, som med 3D-printing kan ge stora fördelar i hela industrin.

10 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vilka är de stora trenderna i årets utställning?

10 oktober 2016 Läs mer

Sveriges största industrievent Elmia Subcontractor ger möbel- och inredningsbranschen en egen arena – Interior Competence & Components, ICC. Detta för att synliggöra branschens leverantörer för en bredare marknad och skapa möjlighet för korsbefruktning och utveckling.

06 oktober 2016 Läs mer
Offeccts vd Kurt Tingdal välkomnar möbelbranschens chans att utgöra en liten del av Elmia Subcontractor.

Det är dags för möblerna att göra sitt intåg på Elmia Subcontractor. Kurt Tingdal, vd på Offecct i Tibro, gillar det skarpt. Det öppnar spännande perspektiv.

– Mässan är en stor möjlighet att vinna nya kontakter, materialområden och kompetenser, säger Kurt.

05 oktober 2016 Läs mer
Ulf Svensson, vd på Hettich, demonstrerar hur Sensys fungerar i köksinredning.

En lätt stöt räcker för att det prisbelönta gångjärnet Sensys från Hettich ska stängas tyst och mjukt. Dess unika egenskaper visas upp på Elmia Subcontractors nya möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components (ICC).

– Sensys är ett väldigt uppskattat gångjärn, säger Ulf Svensson, vd på Hettich i Sverige.

05 oktober 2016 Läs mer
För att skapa det eleganta uttrycket i Wick Chair från Design House Stockholm krävdes stor precision i konstruktionen hos Bending Group.

En av årets mest uppmärksammade nyproduktioner inom svensk möbelindustri är stolen Wick från Design House Stockholm. Med en sits av uttunnande, formböjt trä som flätas samman i en precis och komplicerad konstruktion – en lyckad utmaning för Bending Group. 

05 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vad tycker han om mässans nya möbel- och inredningssatsning ICC?

03 oktober 2016 Läs mer
Conpipe har tagit fram en isolering till fordonsrör som har samma egenskaper när det gäller att minska strålningsvärmen, men med en tillverkningsteknik som är mer kostnadseffektiv än den traditionella

Nya regler för avgasrening ställer högre krav på isolerade fordonsrör. Men tillverkningen tar tid och kostar pengar. Det har Conpipe ändrat på tack vare en ny teknik som kommer att visas på Elmia Subcontractor.

– Det innebär en kostnadsrationalisering av processen som är betydande, säger Thomas Johansson, vd för det småländska företaget.

28 september 2016 Läs mer
Magnus Törnqvist, inköpschef på CJ Automotive

Svenska CJ Automotive utvecklar och tillverkar kompletta pedalsystem till ledande fordonstillverkare över hela världen. För dem har Subcontractor Connect blivit ett viktigt verktyg för att hitta nya skarpa leverantörer. 

28 september 2016 Läs mer
Nominit vidareförädlar kallformade ämnen genom att svarva dem i en obemannad robotcell.

Avancerade detaljer med hög kvalitet. Det blir resultatet när Nominit vidareförädlar kallformade ämnen i en robotcell. På Elmia Subcontractor visar det småländska företaget hur tillverkningsmetoden används för en komponent till Volvos flaggskepp XC90.

28 september 2016 Läs mer
Workshop Hannover

I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi på Industrial Supply i Hannover. En gyllene chans att ta steget ut på den internationella marknaden. 

22 september 2016 Läs mer
EMF är baserad på den patenterade motorprincipen LiProKa där rotorn och fältet roterar åt motsatta håll.

Synkronmotorn EMF ger inte bara lägre energi- och underhållskostnader. Den dynamiska prestandan bidrar även till högre produktionskvalitet.

– Det är ett helt nytt tänk bakom tekniken i motorn, säger Sten Sanderoth, vd på Nordela, som har agenturen för EMF i Sverige.

14 september 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern av Sinf

Under andra kvartalet redovisade två av tre svenska underleverantörer en ökad omsättning - den största andelen på fem år. Trots rekordsiffrorna är förväntningarna emellertid dämpade inför hösten.   

Det visar resultatet av Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf.

- Företagen upplever att de befinner sig i en högkonjunktur, men det finns samtidigt många frågetecken inför hösten. Vad händer med kronkursen, handelsavtalet med USA och Brexit? Helt klart är att svenska företagare är på sin vakt, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

26 augusti 2016 Läs mer
Hettich Arcitech lådsystem dubbelsidigt. Foto: Hettich

Möbelteknikföretaget Hettich är en av utställarna på Elmia Subcontractors nya möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components (ICC).

– Vi gillar konceptet och tror på värdefulla nya kontakter, säger Ulf Svensson, vd Hettich Skandinaviska.

10 augusti 2016 Läs mer

Veckan efter mässan kom den första ordern och nu jobbar man hårt för att hantera det stora intresset från alla nya kontakter. Lettiska Amateks medverkan på Elmia Subcontractor 2015 gav omedelbart resultat.

30 maj 2016 Läs mer
Johan Karlberg, vd Eigenbrodt

För sex år sedan ställde Eigenbrodt om sitt fokus mot nya kundgrupper. ”Rätt” besökare fanns på Elmia Subcontractor och idag finns bolaget med tidigt i utvecklingsprojekt inom möbelindustrin.  

27 maj 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern av Sinf
Motorer

En klar majoritet av svenska underleverantörer upplever en högkonjunktur och andelen företag som avser att nyanställa är den högsta på fem år.
Så kan man sammanfatta resultatet av Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf.

10 maj 2016 Läs mer
Elmia Subcontractor

Den tyska industrin säger rakt ut att de behöver hjälp från svenska underleverantörer för att klara kraven för Industri 4.0. Nu öppnar Elmia Subcontractor – tillsammans med Sinf och Tysk-Svenska Handelskammarens – både gräddfil och lönndörrar in till den glödheta grannmarknaden i söder. 

03 maj 2016 Läs mer
Matchmaking Elmia Subcontractor 2015

Elmia Subcontractor 2015 var tjeckiska metallbearbetningsföretaget Kornets premiär på den skandinaviska marknaden.

– Ärligt talat var det en av våra bästa mässor. Vi fick med oss flera värdefulla kontakter, säger Kornets vd Ptáček Miloš.

29 april 2016 Läs mer
Försäljningsingenjör Thomas Lindestreng och Cornelia F. Sundberg, divisionschef Ceramics Division i Norden, Aliaxis Utilities & Industry.

Bara några månader efter mässan har Elmia Subcontractor 2015 redan genererat fem större offerter för Aliaxis Utilities & Industry.

– Det är vår största marknadsaktivitet i Sverige som alltid ger resultat, säger divisionschef Cornelia F. Sundberg.

28 april 2016 Läs mer
Christer Wahlquist, Nolato

Från liten latexfabrik i Torekov till stor plastkoncern med globala kunder. Receptet till Nolatos snart 80-åriga framgångsresa stavas mervärde för kunden och att bygga långsiktigt.

29 mars 2016 Läs mer
Anders Ekdahl, vd på Sinf.

Det digitala informationsflödet, ofta kallat informationsbruset, är enormt idag. Det gör det viktigare än någonsin att sticka ut i mängden och visa att du finns på riktigt. Då är de mänskliga kontakterna, som man får på en mässa, oslagbara, menar Anders Ekdahl, vd på Sinf.

16 mars 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern från Sinf:

Stabila svenska underleverantörer vill anställa personal – men upplever samtidigt en brist på kvalificerad arbetskraft.

Så kan man sammanfatta resultatet av Underleverantörsbarometern som den 2:a februari presenterades av Svensk Industriförening Sinf.

Steg för steg har de mindre och medelstora industrierna stärkt sina positioner. Bland annat genom offensivare marknadsarbete, ökad automation, och ständiga effektivitetsförbättringar. De behöver utbildad personal till sina arbetsplatser, men tyvärr är det en bristvara i Sverige just nu, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

04 februari 2016 Läs mer

I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats, belyst trender och skapat värden för tillverkningsindustrin. Framtidstrender och positiva toner för tillverkningsindustrin genom nya affärer stod också i centrum på årets mässa.

13 november 2015 Läs mer
Martin Rosenqvist och Anders Gustavsson från Volvo Car letar nya underleverantörer på Elmai Subcontractor.

Nästa år ska Volvo Car utveckla uppemot 50 000 specialbilar. För att lyckas vill de öka innovationskraften inom företaget. Därför söker de efter nya underleverantörer – på Elmia Subcontractor.
– Vi vill ha mindre leverantörer med stor kunskap och engagemang, säger Vice President Vehicle Anders Gustavsson. 

13 november 2015 Läs mer
Fredrik Hedfors besökte Elmia Subcontractor under mässans sista dag.

Det är på Lindholmen i Göteborg som CEVT utvecklar plattformarna till Volvos och Geelys kommande småbilar. För de underleverantörer som vill vara med på resan finns det stora möjligheter. – Dörren är inte stängd. Det här är ett kontinuerligt arbete och det kommer alltid nya utmaningar. CEVT är ingen dagslända, säger Fredrik Hedfors, Senior Vice President Quality på CEVT.

13 november 2015 Läs mer
Christopher Nygren, försäljnings- och marknadschef på D&E Trading.

En lyckad mässa? Nej, det räcker inte. För D&E Trading i Tumba är Elmia Subcontractor 2015 den bästa mässan i historien. – Vi har fått hundra leads på knappt fyra dagar. Det är rekord för oss, säger Christopher Nygren, försäljnings- och marknadschef.

13 november 2015 Läs mer
Anders Rittfeldt och Kristoffer Davidsson visar upp en caféstol där både WOG Metall och WOG Trä har varit involverade i produktionen.

Det är åttonde året som WOG Metall och WOG Trä ställer ut på Elmia Subcontractor. En mässa som alltid brukar sluta med någon ny kund. – Finns man inte på mässan, syns man inte, säger Kristoffer Davidsson, marknadsansvarig på WOG Metall AB.

13 november 2015 Läs mer
Marek Pochylý och Jan Cisar på Ray Service.

För det tjeckiska företaget Ray Service började jakten efter nya samarbetspartners på Elmia Subcontractors matchmaking 2013. I dag är företaget en flitig utställare på mässan.
– Vi vill expandera i Skandinavien och det här är den bästa vägen att gå, säger Marek Pochylý, Key Account Manager.

13 november 2015 Läs mer
Adam de Kaminski visar upp 3-printern BigRep One på InnoDex.

Tänk stort – printa stort. För tyska BigRep GmbH är det en vision som omsatts i praktiken. Företaget har utvecklat BigRep One – den största serietillverkade 3D-printern i världen.

13 november 2015 Läs mer
En ny spännande motor med en verkningsgrad upp till 97 procent. Det kan Sten Sanderoth presentera i Nordelas monter.

Nordela AB presenterar en miljövänlig motornyhet under Elmia Subcontractor. I montern förevisas en lågvarvig synkronmotor – baserad på en ny teknik – med en verkningsgrad på upp till 97 procent. – Alla vill tänka grönt. Då är den här motorn perfekt, säger Nordelas vd Sten Sanderoth.

13 november 2015 Läs mer
Anders Ekdahl och Karin Olofsdotter under Exportdagen på Elmia Subcontractor.

”Gå på mässor, även utomlands och utnyttja statens exportstöd!” Den uppmaningen gav Karin Olofsdotter, ambassadör och departementsråd utrikesdepartementet, under exportdagen på Elmia Subcontractor.

13 november 2015 Läs mer
Timo Kabus från Tysk-Svenska Handelskammaren höll seminariet ”Digitalisering och innovationer inom industrin”.

För att behålla landets konkurrenskraft satsar Tyskland stort på ”Industrie 4.0”. En satsning som samtidigt skapar stora möjligheter för svenska underleverantörer.
– Svenska företag är oerhört uppskattade i Tyskland, sade Timo Kabus från Tysk-Svenska Handelskammaren under seminariet ”Digitalisering och innovationer inom industrin”.

13 november 2015 Läs mer
Lanseringsfest när Ovako ställer ut på Subcontractor

Film
Ovako är en stålproducent med lång tradition av stålindustrin. På Elmia Subcontractor vänder de sig framförallt till den nordiska marknaden och de ser ett klart behov av att få möjlighet att möta sina kunder på mässan.

12 november 2015 Läs mer
Det är här, på Elmia Subcontractor Connect, som Ingvar Nilsson och BorgWarner TTS AB funnit flera av sina underleverantörer.

Två välfyllda dagar med givande matchmaking på Subcontractor Connect. Det är kulmen för BorgWarner TTS AB. Deras medverkan på mässans matchmaking-arena har föregåtts av noggranna förberedelser. – Vägen till framgång är ett bra grundarbete innan, menar Ingvar Nilsson, inköpare på företaget.

12 november 2015 Läs mer
Isabelle Åkerberg och Johan Karlborg har haft intensiva dagar på Elmia Subcontractor med många besökare i montern.

I Eigenbrodts monter syns allt från halkskyddsbeläggning till en kuvös. Men det är inom ett helt annat segment som Elmia Subcontractor har varit som allra viktigast för företaget.
– Mässan var avgörande för vår lyckade lansering till möbelindustrin. Här har vi träffat många viktiga kunder, säger Johan Karlberg, vd på Eigenbrodt.

12 november 2015 Läs mer
Tibnor testar beslut på Subcontractor

Film
Som nordisk leverantör av stål och metaller har Tibnor funnit en naturlig och återkommande plats på Elmia Subcontractor. De har alltid många inbjudna i sin monter och i år får den som vill göra ett beslutsstest.

12 november 2015 Läs mer
Cornelia F Sundberg tillsammans med Thomas Lindestreng, Sales Engineer på Ceramics Division inom Aliaxis Utilities & Industry.

Keramiska produkter inom verkstadsindustrin blir allt hetare och i nästan 20 år har Aliaxis Utilities & Industri AB ställt ut på Elmia Subcontractor för att visa sina produkter och lösningar. 
– Elmia Subcontractor är vår viktigaste mässa i Norden, säger Cornelia F. Sundberg, divisionschef för Ceramics Division i Norden.

12 november 2015 Läs mer
Sascha Peters är på InnoDex för tredje året i rad och han var ständigt upptagen med att berätta för besökarna om utställningens spännande innovationer.

Framtiden finns redan på Elmia Subcontractors inspirationsarena InnoDex. Hit kommer designers och konstruktörer för att ta del av det allra senaste från hela världen. – De som besöker InnoDex är intresserade av alla typer av innovationer, säger dr. Sascha Peters.

12 november 2015 Läs mer
Patrick Carey, Stratasys, huvudtalare på Elmia Subcontractors konferens om additiv tillverkning.

Det är inte själva 3D-printern utan förståelsen och kunskapen om dess möjligheter som kan göra företaget till vinnare. Det menade årets huvudtalare på Elmia Subcontractors konferens om additiv tillverkning, Patrick Carey, Stratasys.

12 november 2015 Läs mer
Petter Bladh och hans företag Nordic Aircraft deltar för första gången på Elmia Subcontractor.

Nordic Aircraft från Borghamn håller på att tillverka ett eget tvåsitsigt flygplan som ska bli färdigt om några år. Men på Elmia Subcontractor är det företagets kompositprodukter som gäller.

12 november 2015 Läs mer
Martin Karlsson på Atlas Copco i ”Hot Spot”, på scenen i Hall D på Elmia Subcontractor

Är gruvindustrin en bransch på nedgång? Inte enligt Martin Karlsson, strategisk global inköpschef på Atlas Copco, som spår en växande marknad de kommande åren. – Vi har haft två svåra år, men nu är det på väg uppåt igen.

12 november 2015 Läs mer
Stefan Hansson (till vänster) och Per Jünke representerar Saab AB och kan berätta om hur allsidig koncernen är.

Ett mångfacetterat och kontaktsuget Saab AB möter alla som besöker företagets monter på Elmia Subcontractor. Stridsflygplanet Gripen är en känd symbol för koncernen men företagets verksamhet har breda vingar över många områden.

12 november 2015 Läs mer
Mönsterås firar 20 år på Elmia Subcontractor

Film
Mönsterås kommun har varit utställare på Elmia Subcontractor 20 år i rad tillsammans med lokala företag. Anledningen till att de kommer tillbaka är enkel, här träffar de viktiga kunder.

11 november 2015 Läs mer
Fyra representanter för Heléns Rör. Från vänster Petronella Hyll, Mikael Fransson, Klas Johansson och Mona Nilsson.

Tre fjärdedelar av Halmstadsföretaget Heléns Rörs marknad handlar om maskinbyggnad, automotive samt bygg och konstruktion. Men deras stålrör, stänger och profiler är även efterfrågade för cyklar och bostäder som byggs för flyktingar.

11 november 2015 Läs mer
Magnus Davidsson och Pär Isaksson diskuterade den växande järnvägsbranschen under ett seminarium på Elmia Subcontractor.

Under ett seminarium på Elmia Subcontractor berättade Bombardier Transportation Swedens kommunikationschef Pär Isaksson att tågjätten gärna startar nya samarbeten med underleverantörer. – Har man en unik tillämpning vill vi ha in den underleverantören snabbt, sade han.

11 november 2015 Läs mer
Hamdi Abderrazak, Gro Salicath Nielsen och Giuseppe Lupo.

En ny spännande kontinent är med på Elmia Subcontractor i år. För första gången någonsin deltar utställare från Afrika. Företagen kommer från Tunisien och har en gemensam monter samordnad av deras företrädare Faster Service.

11 november 2015 Läs mer
Sten Farre, från Swerea, diskuterar 3d-printning med Christofer Sjöberg och Markus Gabrielsson från Rudhäll.

Subcontractor Innodex är Elmia Subcontractors stora kunskaps- och innovationsarena. Där visas nya material och innovativa tekniker. Allt för att inspirera framtidens produktutveckling.
– Här finns alltid det senaste och det som visas här öppnar oerhörda möjligheter, säger Christofer Sjöberg, Key Account på Rudhäll.

11 november 2015 Läs mer
Ann-Marie Ringqvist (till höger) i samspråk med Johanna Larsson och Morgan Karlsson från Trelleborg Sealing Solutions.

Trelleborg Sealing Solutions unika tätning Turcon Roto L utvecklades främst för terränggående fordon. Under Elmia Subcontractor lyfts även andra användningsområden fram.
– Redan under första dagen fick vi ett lead, säger Ann-Marie Ringqvist, marknadskoordinator på Trelleborg Sealing Solution i Sverige.

11 november 2015 Läs mer
Daniel Norén, Autodesk, med en racerbil som han har designat i Autodesks molnbaserade tjänst Fusion 360.

Kapa ledtider, minska produktionstiden och jobba effektivare med produktutveckling. Så framhäver Autodesk sina senaste konstruktionslösningar, däribland 3d-designverktyget Inventor samt den molnbaserade lösningen Fusion 360. som företaget visar upp under Elmia Subcontractor.

11 november 2015 Läs mer
Sex namnkunniga chefer och experter från framstående svenska bolag diskuterade inköp på scen under rubriken ”Global Supply Chain Management – Past, present, future”.

Flexibilitet i leverantörsleden, outsourcing/insourcing och vilken produktion som kommer att ”flytta hem”. Det var några av de ämnen som diskuterades under tisdagens stora paneldiskussion om inköp på Elmia Subcontractor.

11 november 2015 Läs mer
Fredrik Selander på SKF är mycket nöjd med utgången av Subcontractor Connect.

Det blev hela 500 inbokade affärsmöten redan den första dagen för Subcontractor Connect, match-makingen mellan företag på Elmia Subcontractor som ger leverantörer och inköpare från hela Europa möjlighet att bygga grunden för värdefulla framtida affärer.

11 november 2015 Läs mer
Anders Ekdahl presenterar Sinfs Underleverantörsbarometer.

Som vanligt under Elmia Subcontractors öppningsdag presenterades branschföreningarnas barometrar för framtiden. Både Fordonskomponentgruppen, FKG, och Svensk Industriförening, Sinf, vittnar om mycket positiva tongångar bland sina medlemsföretag.

11 november 2015 Läs mer
Christian Öjmertz, Jenny Ståhlbom och Ulf Nilsson.

Finepart från Bollebygd har utvecklat och förfinat tekniken för vattenskärning ner till sandkornsnivå. På Elmia Subcontractor visar de upp sin finprecison – att kunna skära med bara 200 mikrometers snittbredd.

10 november 2015 Läs mer
Tente har varit med på Elmia Subcontractor sedan 1994. I år representerar bland andra Alexander Axelsson och Henrik Jespersen företaget. Här med nya e-drive i bakgrunden.

Europas största hjultillverkare Tente visar i år upp det nya motordrivna hjulet e-drive på Elmia Subcontractor. Hjulet ska bland annat öka produktiviteten och höja säkerheten.

– Det gör att tunga laster enkelt kan flyttas med lite energi, säger Henrik Jespersen, säljchef på Tente.

10 november 2015 Läs mer
Anette Flies och Finn E. Pedersen från Industrisamarbejdet Danmark på Elmia Subcontractor.

På uppdrag av 10 000 medlemsföretag arbetar Industrisamarbejdet i Danmark för att skapa bästa möjliga förutsättningar för danska företag. Ett led i detta är att årligen besöka underleverantörsmässan på Elmia.

10 november 2015 Läs mer
Nolato Industrial består av fem olika bolag. På Elmia Subcontractor ställer de ut tillsammans och visar en mängd olika produkter.

Lättare, billigare och framför allt lättare att hantera. Polymera material har en stark och ökande marknad, menar Nolato Industrial, som har en gemensam monter på Elmia Subcontractor för sina fem olika bolag.

10 november 2015 Läs mer
Tony Andersson, försäljare, och Henrik Berner vid några av de många fjädrar de ställer ut på Elmia Subcontractor.

Med en av mässans största företagsmontrar storsatsar Lesjöfors som vanligt på Elmia Subcontractor. En satsning som lönar sig år efter år.
– Vi får alltid nya kunder, säger Henrik Berner, Strategic Sales och mässansvarig för Lesjöfors.

10 november 2015 Läs mer
Joakim Olsson och Anders Svensson grundare/ägare av teknikkonsultföretaget Conmore.

Ingenjörsbyrån Conmore ställer ut på Elmia Subcontractor för att visa på vikten av effektiv produktutveckling.

– Det som vi tillför kunden är en vidareutveckling av deras produkter så att de ska bli mer konkurrenskraftiga, säger Joakim Olsson delägare av teknikkonsultföretaget Conmore.

06 november 2015 Läs mer
Safeman producerar väggar och tak som, tillsammans med resterande komponenter, levereras i två paket á 80 kg till den plats där bostaden behövs.

Över en miljon lättviktspaneler per år. Det är vad Safeman har på beställningslistan till Better Shelters nödbostad, som i sin tur levererar kompletta nödbostäder till UNHCR. De senaste fyra åren har företaget medverkat i utvecklingen av ett passande lättviktsmaterial och en unik produktionsteknik för att klara de högt ställda kraven.

04 november 2015 Läs mer
Batteriet visas på Elmia Subcontractors arena Subcontractor InnoDex

Supertunna, flexibla och integrerbara batterier kan bli en lösning på energibehovet hos den ständigt växande mängden av små elektroniska applikationer. Printed Battery, utvecklat av forskare vid tyska Fraunhofer Institute for Electric Nano Systems, visas på Elmia Subcontractors innovationsarena InnoDex.

29 oktober 2015 Läs mer
Anders Gustavsson, till höger, tillsammans med Lars Lejon, vd, Hordagruppen. Foto: Bengt Spjuth

Volvo vill se fler småföretag som leverantörer till sina specialfordon, de specialbyggda versionerna av deras modeller. Gärna företag som också finns geografiskt nära. Volvo kommer till Elmia Subcontractor för att hitta nya svenska leverantörer som stämmer in på deras önskeprofil.

23 oktober 2015 Läs mer
Sten Fransson, vd på Svenska Tanso

Whipox är ett nytt fiberkeramiskt material som kombinerar de bästa egenskaperna från keramik och metall. Under Elmia Subcontractor visar Svenska Tanso upp materialet i sin monter.

21 oktober 2015 Läs mer
Welser Profile är specialiserade på rullformade komplexa stålprofiler.

Mångåriga utställaren Welser Profile betonar vikten av effektiv materialhantering. Företaget vet vägen dit. Det handlar om att forma smarta tvärsnitt med skräddarsydda funktioner.

21 oktober 2015 Läs mer

Se världens största 3D-printer jobba. Provsitt stolen, som också är en högtalare av ljudtransporterande kolfiber. Upptäck styrkan i konstruktioner inspirerade av djuphavsalger. Årets utställning Materials Revolution tänjer gränserna.

21 oktober 2015 Läs mer
Logotype Subcontractor Connect

Effektiva möten med maximal potential till vidare affärer. Det är mässans matchmaking Subcontractor Connect. Under arrangemangets tio första år har 1 600 företag deltagit i nära 15 000 möten. Enligt deltagarna själva har dessa möten genererat affärer för över en miljard euro.

20 oktober 2015 Läs mer

I världens största pariserhjul, i framtidens flygmotor och i otaliga tillverkningsmaskiner inom industrin. SKF:s hjullager är en viktig led i produkter och produktionssystem över hela världen. Fredrik Hallström är chef för bolagets applikationsingenjörer i Norden och brinner för att hitta smarta lösningar på kundernas problem.

26 september 2015 Läs mer
Patrick Carey, huvudtalare på Elmia Subcontractors konferens om additiv tillverkning den 11 november.

En av världens främsta experter på go-to-market-strategier inom additiv tillverkning kommer till Elmia Subcontractor för att tala om additiv tillverkning och dela med sig av sina bästa tips för att hänga med i nästa industriella revolution.

24 september 2015 Läs mer

Subcontractor Connect är effektiva möten med maximal potential till vidare affärer. Möten med inköpare och leverantörer som du annars kanske inte skulle ha en möjlighet att träffa. Ta chansen att skapa kontakter med kunder och partners som kan lyfta din verksamhet! 

16 september 2015 Läs mer
Thomas Comstedt, inköpschef på Plastal.

För två år sedan hade Plastal ett specifikt problem att lösa. Det skulle visa sig att lösningen fanns på Elmia Subcontractors matchmaking Connect. I höstas kom den första leveransen från den nya leverantören.

– De fanns på plats, knackade på dörren som stod på glänt, såg en möjlighet och tog den, säger Thomas Comstedt, inköpschef på Plastal.

15 september 2015 Läs mer
Johan Lindqvist, strategisk inköpschef på Volvo Bussar

Ny teknik och framtidens trender. Det är två områden där Johan Lindqvist, strategisk inköpschef på Volvo Bussar, ser Elmia Subcontractor som en viktig arena.

– Här vill vi ligga i framkant och redan i dag veta vad som är aktuellt om tre–fem år. Utbytet på Elmia Subcontractor ger alltid bra effekt, säger han.

13 augusti 2015 Läs mer

Elmia Subcontractor och den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply (Hannover Messe) har inlett ett samarbete med syftet att bredda underleverantörernas internationella marknader. Samarbetet avser bland annat gemensamma marknadsföringsinsatser för att skapa nya exportaffärer för utställare och besökare på respektive mässa.

22 juni 2015 Läs mer

I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats för den tillverkande industrin. Fyra decennier av teknisk utveckling, ovärderliga kontakter, diskussioner och kunskapsutbyten som genererar affärer för åtskilliga miljarder. Ett vinnande koncept för hela tillverkningsindustrin.

15 juni 2015 Läs mer
Alexander Ström, vd för Din Maskin AB i Värnamo. FOTO: Din Maskin AB.

En ny branschmässa för plåtbearbetning på Elmia i Jönköping välkomnas mycket positivt av branschen. Elmia Plåt kommer tillsammans med tre andra industrimässor som arrangeras parallellt 10-13 maj 2016 att bilda en stark och viktig plattform för svensk tillverkningsindustri.

18 maj 2015 Läs mer
Stefan Larsson, marknadschef, Unnaryd Modell.

Till årets Elmia Subcontractor blickar Unnaryd Modell ut mot Europa. Detta med den största investeringen någonsin i ryggen. Redan under höstens mässa fick företaget in flera intressanta leads.
– Jag tror stenhårt på ett spår som det säkert kommer att bli affär av och det är helt tack vare Elmia Subcontractor, säger Stefan Larsson, marknadschef.

13 maj 2015 Läs mer

Elmia AB har övertagit ScanPlåt – den nordiska branschmässan för plåtbearbetning. Den nya mässan för plåtbearbetning kommer att arrangeras för första gången på Elmia i Jönköping 10-13 maj 2016 och hamnar redan från start i ett starkt sällskap tillsammans med tre andra industrimässor som arrangeras parallellt.

08 maj 2015 Läs mer

Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste kvartalsmätning, Underleverantörsbarometern, på Elmia Polymer i Jönköping. Allt fler tror på en konjunkturförbättring, men första kvartalet infriande inte förväntningarna.
- Allt fler investerar i automation och färre anställer. Det är en kombination av krav på ökad internationell konkurrenskraft, brist på utbildad arbetskraft och höjda arbetsgivaravgifter för unga. Vi behöver tydliga besked från regeringen som klargör hur satsningen på industrin ska göras. Budgetlöftet om exportsatsningar är ett steg i rätt riktning, men löftet ställer även krav på att Sverige snart kan presentera fler exporterande företag inom industrin, säger Anders Ekdahl, VD Sinf.

21 april 2015 Läs mer
Martin Linder, koncernchef, Leab Group.

Elmia Subcontractor 2014 blev en framgångsrik mässa för elektronikföretaget Leab. Runt tio prospekts räknades in – plus en direkt order på prototyptillverkning.
– Vi tar in en kund om året av den kalibern. Våra kundrelationer är långa och generellt sett jobbar vi med kunden i mer än tio år. Det här betyder väldigt mycket för oss, säger Martin Linder, koncernchef, Leab Group.

04 februari 2015 Läs mer

Svensk tillverkningsindustri får en ny mässa och mötesplats på Elmia i Jönköping 2016. Mässan Elmia Verktygsmaskiner hamnar direkt i ett starkt sällskap tillsammans med de båda väletablerade mässorna Elmia Automation och Elmia Svets- och Fogningsteknik.

02 februari 2015 Läs mer

Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste kvartalsmätning, Underleverantörsbarometern. Trots frånvaro av en tydlig konjunkturuppgång finns det ljuspunkter.
Rekordlåga räntor och rekordlågt oljepris är två positiva faktorer. Därtill en viss förhoppning om en bättre konjunktur. Något fler planerar att anställa och då främst inom produktion, marknadsföring och försäljning. Vår bedömning är att alltfler ser en konjunkturuppgång efter en tid med ett ovisst läge. Orosmolnet är ekonomin inom EU och att länder kan komma att lämna EU-samarbetet, 49 procent anger osäkerheten som negativt för verksamheten, säger Anders Ekdahl, VD Sinf.

28 januari 2015 Läs mer
Erik Barenthein, inköpsdirektör på AvtoVAZ, berättade under Elmia Subcontractor att svenska underleverantörer har stor chans att komma i kontakt med den ryska biltillverkaren.

Har svenska underleverantörer chansen att leverera till Rysslands biljätte nummer ett? Absolut, menar AvtoVAZ inköpsdirektör Erik Barenthein som i går besökte Elmia Subcontractor.

14 november 2014 Läs mer
René van der Plijim, till vänster, tillsammans med Liljenbergs försäljningschef Jonas Bonnevier.

Liljenberg från Vellinge lyckades lyfta fram sitt segment med kundunik sourcing under Elmia Subcontractor. Intresset var med andra ord riktigt stort.
– Vi har fått in ett 20-tal leads om dagen, säger René van der Plujim, vd på Liljenberg.

14 november 2014 Läs mer
Thomas Comstedt och moderatorn Bengt Spjuth under Elmia Subcontractors seminarium Plastal ska växa vidare – vill du vara med?

Kvalitet och långsiktiga relationer. Det är de två främsta aspekterna som Plastal letar efter i jakten på nya underleverantörer.
– När jag tittar en leverantör i ögonen vill jag se ett samarbete över minst 20 år – om företaget sköter sig, säger Thomas Comstedt, inköpschef på Plastal.

14 november 2014 Läs mer
Niklas Selsvik, från vänster, Stefan Larsson och Jimmy Larsson demonstrerade gärna ytbeläggningsprocessen får nyfikna besökare.

Intresset för Carrus och Corropros korrosionsskydd var enormt under Elmia Subcontractor. På bara tre dagar blev fem kunder klara.
– Det har varit en mycket bra mässa och vi har haft folk här hela tiden, säger Carrus ägare Stefan Larsson.

14 november 2014 Läs mer
Per-Arne Andersson och moderatorn Bengt Spjuth under Elmia Subcontractors seminarium Ska underleverantörerna lyfta möbelbranschen?

Hållbarhet är i fokus när möbelföretaget Kinnarps letar nya underleverantörer. Både vad gäller produkten och företaget.
– Vi jobbar kontinuerligt med att se över vår leverantörsbas och det är inget som säger att alla ska vara från Asien, Baltikum eller Småland, säger Per-Arne Andersson, koncernchef på Kinnarps.

14 november 2014 Läs mer
André Dziewanowski, Timo Kabus och Fredrik Häggström på Elmia Subcontractor.

Svenska företag är välkända för innovationer, kunskap och kvalité. Möjligheterna för att svenska underleverantörer ska lyckas i utlandet är stora, speciellt i Polen, Tyskland och Storbritannien. Det framkom under torsdagens scenprogram på Elmia Subcontractor.
–  Man måste vara väl påläst, annars faller man platt, sade Timo Kabus från Tysk-Svenska Handelskammaren. 

14 november 2014 Läs mer