Nyheter från Elmia Scandinavian Horse Show

Foto: Haide Westring

Efter mer än två decennier i världseliten är Malin Baryard-Johnson en av Sveriges mest erfarna ryttare. Till premiären av Elmia Scandinavian Horse Show finns hon på plats med tre tävlingshästar. 

21 oktober 2016 Läs mer
FOTO: Haide Westring

Nu är det klart att publiken på Elmia får se silverekipaget tävlandes på svensk mark sedan bragden i Rio. Peder Fredricson har beslutat sig för att rida OS-hästen H&M All In under torsdagkvällens Volkswagen Grand Prix i samarbete med Läsförsäkringar. 

14 oktober 2016 Läs mer
Cecilia Bergåkra Berglund kommer rida i den nya klassen Elmia Young Freestyle Champions. FOTO: Haide Westring

Sveriges högst rankade unga elitryttare inom dressyr har bjudits in till en ny rafflande utmaning som arrangeras av Elmia Scandinavian Horse Show. Sex ponnyryttare, sex juniorer och sex unga ryttare kommer att rida varsin kür.

14 oktober 2016 Läs mer
SSHS auktion

Selekteringsprocessen är nu klar och det står klart vilka 30 unghästar som har blivit utvalda till auktionen Swedish Select Horse Sales. Den uppskattade auktionen hålls i år för allra första gången på Elmia Scandinavian Horse Show.

12 oktober 2016 Läs mer
Charlotte Haid Bondegaard. Foto: Haidi Westring

Nu är det klart att även elitdressyrryttaren Charlotte Haid Bondegaard kommer till Elmia Scandinavian Horse Show. Hon tävlar i lördagens och söndagens Grand Prix - klasser. Dessutom deltar hon i shownumret reining.

10 oktober 2016 Läs mer

Lina Dolk, det talangfulla dressyrlöftet, från Sparreholm är en av ryttarna som ska rida på Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Med sig har hon tre hästar, bland annat Biggles som är ett välkänt namn inom dressyrvärlden.  

Nu kan du boka VIP-plats till auktionen Swedish Select Horse Sales på Elmia. Platserna är begränsade då borden inte kan utökas. Se till att boka redan nu, de har en förmåga att ta slut relativt snabbt.

Världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson håller unik hoppclinic på Elmia Scandinavian Horse Show. FOTO Haide Westring.

En av världens absolut bästa och skickligaste ryttare, Rolf-Göran Bengtsson, kommer till Elmia Scandinavian Horse Show för att hålla en unik hoppclinic. Presentatör för clinicen är Volkswagen.

30 juni 2016 Läs mer

Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Intresseanmälan till dressyrens unghästklasser är nu öppen.

20 juni 2016 Läs mer

Nu är biljetterna släppta till Elmia Scandinavian Horse Show 26-30 oktober på Elmia i Jönköping. Under fem dagar samlas svensk hästelit för tävlingar, clinics, unghästauktion och mässa.

17 juni 2016 Läs mer

Alla funktionärer på Elmia Scandinavian Horse Show kommer att synas lite extra på tävlingarna i Jönköping 26-30 oktober. Modeföretaget Gina Tricot har tagit fram en specialkollektion för dem i eventets färger. Dessutom kommer besökare kunna köpa höstens Gina Tricot Equestrian Collection under evenemanget.

26 maj 2016 Läs mer

Det blir gemensamma kvaltävlingar för Lövsta Future Challenge i både hoppning och dressyr på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Det femte och sista kvalet i Dressage och det första för U25-ryttarna i Jumping avgörs i Jönköping sista helgen i oktober.

02 maj 2016 Läs mer

Det är nu klart att Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping kommer att bjuda på tävlingsklasser för fyraåriga hästar både i dressyr och hoppning. Det innebär att tävlingarna breddas redan från premiären i höst.

08 mars 2016 Läs mer

Den populära hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer att arrangeras på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Lisen Bratt Fredricson, som är en av grundarna till auktionen och som också är en av initiativtagarna till det nya stora hästarrangemanget, vill att auktionen ska ingå i evenemanget i Jönköping.

03 mars 2016 Läs mer

Agria Djurförsäkring inleder ett samarbete med Elmia Scandinavian Horse Show, det nya superevenemanget för hästsporten som får premiär i Jönköping i höst. Agria Djurförsäkring blir huvudsponsor och värd för tävlingsklasser inom både hoppning och dressyr.

14 januari 2016 Läs mer

Fyra toppnamn inom internationell hästsport arrangerar med start nästa år ett nytt superevenemang för svensk ridsport på Elmia i Jönköping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tävlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mässa.

23 november 2015 Läs mer