Nyheter från Elmia Scandinavian Horse Show

Peder Fredricsson rider felfritt. Foto: Haide Westring

Efter en rafflande grundomgång i Volkswagen Grand Prix i samarbete med Länsförsäkringar, var åtta ekipage felfria och gick vidare till en spännande omhoppning. Tillslut var det Peder Fredricson och H&M Zaloubet som stod som torsdagskvällens stora segrare på Elmia Scandinavian Horse Show.

Marina Mattsson och Fireball Macohl

Under torsdagen avgjordes finalen för 4-åriga hästar i dressyrarenan på Elmia Scandinavian Horse Show. De sex bästa hästarna från onsdagens kval red ”program för fyraåriga hästar”.  Ida-Linn Lundholm som också fick bästa bedömning i kvalet tog hem segern.

Marina Mattsson klassen med hästen Fireball Macohl

Marina Mattsson och hästen Fireball Macohl vann övertygande i 5-åringarnas final under Elmia Scandinavian Horse Show.

Under onsdagskvällen höll Rolf-Göran Bengtsson en clinic för fullsatta läktare på Elmia Scandinavian Horse Show.

Under onsdagskvällen höll Rolf-Göran Bengtsson en clinic för fullsatta läktare på Elmia Scandinavian Horse Show. Där fick han berätta vad han tittar och tänker på när han ska köpa häst och hur han sedan tränar den för att nå toppen. 

Simon Valfridsson och Peder Fredricson rider några varv på banan till folkets jubel.

Under festlig stämning red vår nutids stora ryttarstjärna OS-medaljören Peder Fredricson in i hopparenan på Elmia i sällskap av ponnyryttaren Simon Valfridsson 6 år från Jönköping. Simons mål är att vinna guld i OS. Elmia Scandinavian Horse Show invigdes av nutidens och framtidens ryttare.

Foto: Haide Westring

I mässgatan finner du vår Fan Zone där besökarna får möjlighet att träffa några av de svenska ryttarstjärnorna. En moderator finns på plats och modererar mötet samt ställer några korta frågor till ryttarna. Sedan finns de tillgängliga för autografskrivning, eller varför inte passa på att ta en selfie med dem. 

Bruce Goodin tävlar på Elmia Scandinavian Horse Show. Foto: Haide Westring

Nu finns startlistorna för Elmia Scandinavian Horse Show äntligen tillgängliga. På Equipe Online hittar du samtliga startlistor för både dressyrklasserna och hoppklasserna. 

Foto: Haide Westring

Efter mer än två decennier i världseliten är Malin Baryard-Johnson en av Sveriges mest erfarna ryttare. Till premiären av Elmia Scandinavian Horse Show finns hon på plats med tre tävlingshästar. 

FOTO: Haide Westring

Nu är det klart att publiken på Elmia får se silverekipaget tävlandes på svensk mark sedan bragden i Rio. Peder Fredricson har beslutat sig för att rida OS-hästen H&M All In under torsdagkvällens Volkswagen Grand Prix i samarbete med Läsförsäkringar. 

Cecilia Bergåkra Berglund kommer rida i den nya klassen Elmia Young Freestyle Champions. FOTO: Haide Westring

Sveriges högst rankade unga elitryttare inom dressyr har bjudits in till en ny rafflande utmaning som arrangeras av Elmia Scandinavian Horse Show. Sex ponnyryttare, sex juniorer och sex unga ryttare kommer att rida varsin kür.

SSHS auktion

Selekteringsprocessen är nu klar och det står klart vilka 30 unghästar som har blivit utvalda till auktionen Swedish Select Horse Sales. Den uppskattade auktionen hålls i år för allra första gången på Elmia Scandinavian Horse Show.

Charlotte Haid Bondegaard. Foto: Haidi Westring

Nu är det klart att även elitdressyrryttaren Charlotte Haid Bondegaard kommer till Elmia Scandinavian Horse Show. Hon tävlar i lördagens och söndagens Grand Prix - klasser. Dessutom deltar hon i shownumret reining.

Lina Dolk, det talangfulla dressyrlöftet, från Sparreholm är en av ryttarna som ska rida på Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Med sig har hon tre hästar, bland annat Biggles som är ett välkänt namn inom dressyrvärlden.  

Nu kan du boka VIP-plats till auktionen Swedish Select Horse Sales på Elmia. Platserna är begränsade då borden inte kan utökas. Se till att boka redan nu, de har en förmåga att ta slut relativt snabbt.

Världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson håller unik hoppclinic på Elmia Scandinavian Horse Show. FOTO Haide Westring.

En av världens absolut bästa och skickligaste ryttare, Rolf-Göran Bengtsson, kommer till Elmia Scandinavian Horse Show för att hålla en unik hoppclinic. Presentatör för clinicen är Volkswagen.

Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Intresseanmälan till dressyrens unghästklasser är nu öppen.

Nu är biljetterna släppta till Elmia Scandinavian Horse Show 26-30 oktober på Elmia i Jönköping. Under fem dagar samlas svensk hästelit för tävlingar, clinics, unghästauktion och mässa.

Alla funktionärer på Elmia Scandinavian Horse Show kommer att synas lite extra på tävlingarna i Jönköping 26-30 oktober. Modeföretaget Gina Tricot har tagit fram en specialkollektion för dem i eventets färger. Dessutom kommer besökare kunna köpa höstens Gina Tricot Equestrian Collection under evenemanget.

Det blir gemensamma kvaltävlingar för Lövsta Future Challenge i både hoppning och dressyr på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Det femte och sista kvalet i Dressage och det första för U25-ryttarna i Jumping avgörs i Jönköping sista helgen i oktober.

Det är nu klart att Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping kommer att bjuda på tävlingsklasser för fyraåriga hästar både i dressyr och hoppning. Det innebär att tävlingarna breddas redan från premiären i höst.

Huvudsponsor:

Agria Djurförsäkring logotyp

Sponsorer:

 alfab