Nordic Gamekeeper AB

Ny uppfinning revolutionerar viltvården

På Elmia Game Fair 14-16 maj lanserar Nordic Gamekeeper AB en innovation av Carl Pfeiff som ger mer hållbar viltvård. FeedCon är en smart, fjärrstyrd styrbox för timerstyrda foderautomater som underlättar planering av jakt och styrning av vilt. FeedCon styr och övervakar foderautomaten via en app i din smartphone, var du än är i världen. Denna patentsökta innovation sparar tid, foder och bränsle.

Carl Pfeiff och Nordic Gamekeeper AB kommer på jaktmässan, Elmia Game Fair 14-16 maj 2015 att introducera en patentsökt innovation och världsnyhet!

Foderautomater idag används till ca 95 % för utfordring av vildsvin för att kunna styra bort dem från växande grödor och för att kunna skjuta dem. Vildsvinstammen ökar avsevärt (ca 26 % /år) i Sverige vilket nu medför ett ökat behov av avskjutning av vildsvinen. Denna ökning har lett till att fler använder timerstyrda foderautomater för att kunna kontrollera och styra vildsvinen. Därför behöver fler foderautomatsägare idag ständigt åka ut i skog och mark för att kontrollera och styra automaten på plats. 2015 förväntas det skjutas ca 250 000 vildsvin.

Nu lanserar Carl innovationen FeedCon, en smart fjärrstyrd styrbox till alla timerstyrda foderautomater. FeedCon styr och övervakar foderautomaten via en app i din smartphone, var du än är i världen. Du kan t.ex. aktivera en astrofunktion som gör att du kan ställa tider för fodergivning och dessa följer sedan solens upp eller nedgång under året utifrån foderautomatens placering (longitud, latitud). FeedCon ger dig larm vid olika sorters driftstörningar, vid driftstopp, vid slut på foder, vid låg batterinivå m.m. Feedcon, tillsammans med olika tillbehör, ger dig dessutom larm innan fodret tagit slut, ger dig information och historik över när vildsvinen varit vid din foderautomat och har en fodersparfunktion m.m.
FeedCon underlättar planering av jakten och styrning av viltet. Feedcon är kompatibel med alla timerstyrda foderautomater på marknaden idag och kommer att förbättra och förädla utnyttjandet av dagens foderautomater. Denna patentsökta innovation ger kontroll och trygghet vilket sparar tid, foder, bränsle och miljö då ”kontrollresor” till foderplatserna kommer att minska avsevärt.
FeedCon ersätter den befintliga timerboxen i foderautomaten. FeedCon kommunicerar med en app, via ett inbyggt simkort i FeedCon. Detta simkort är kopplat till Telias M2M plattform som säkerställer bästa möjliga täckning och funktion på marknaden idag. FeedCon kräver ett aktivt abonnemang hos Nordic Gamekeeper AB för att kunna kommunicera med FeedCon-appen i din smartphone och surfplatta. Vid köp av FeedCon (2850:- inkl moms) ingår ett års abonnemang hos Nordic Gamekeeper AB för molntjänsten där köparen också får fri tillgång till uppdateringar av utrustningen samt support. Priset på enbart abonnemanget kommer därefter att vara 39 kr per månad. Säljstarten för FeedCon beräknas till slutet av maj 2015.

Telias m2m-lösningar, M2M, maskin till maskin, är när enheter och maskiner kommunicerar med varandra. Så kallade IoT-tjänster (Internet of Things) som fjärrstyr och övervakar uppkopplade saker blir allt vanligare.

Nordic Gamekeeper har i framtagningen av FeedCon samarbetat med ÅF som har en hög teknik- och innovationsnivå. ÅF har funnits med i utvecklingen av både själva boxen och tjänsten och har levererat tjänster inom projektledning, systemutveckling, industridesign, plast-, elektronik- och mekanikkonstruktion, supply chain, m fl. områden.

Carl Pfeiff har nu grundat Nordic Gamekeeper AB för att erbjuda innovativa jaktrelaterade
produkter och tjänster till jägare och markägare. Utifrån sin profession som viltförvaltare med uppdrag att exploatera våtmarker, förädla mark och skog för jakt och rekreation samt att bygga upp och arrangera jakter både nationellt och internationellt har Carl länge sett ett behov av att kunna styra och kontrollera foderautomater på distans. Carl Pfeiff som har ett förflutet som jakt-/jordbruksförvaltare på Hargs Bruk AB, har utvecklat första generationen av egna timerstyrda foderautomater som funnits på marknaden sedan 2000 utifrån Pfeiff’s Feeder AB som nu blivit Nordic Gamekeeper AB.

Konkret kundnytta av FeedCon:
- Dialog med din foderautomat avsett var du än befinner dig i världen.
- Ger trygghet
- Ger Kontroll
- Ett verktyg för planering av jakt
- Ett verktyg för styrning av vilt
- Ett verktyg för avskjutning av vilt
- Sparar foder
- Sparar tid
- Sparar bränsle

Välkommen att besöka oss i monter B05-41 på jaktmässan, Elmia Game Fair 14-16 maj 2015 för demonstration och mer information.

”För mig som jobbar med viltförvaltning kommer FeedCon att hjälpa mig att spara mycket tid och pengar varje år. FeedCon kommer att hjälpa mig att fodra med bättre precision vid rätt tillfälle. ”
Martin Liljeholm
Blivande viltmästare på Fållnäs & Djursnäs Säteri


Kontaktpersoner:

Carl Pfeiff
Grundare och innovatör
+46 706 541181
carl@nordicgamekeeper.com

Susanne Brannebo
Kommunikationsansvarig
+46 731 507907
susanne@nordicgamekeeper.com

Läs mer på www.nordicgamekeeper.com

http://www.nordicgamekeeper.com

Publicerad
2015-05-11
Bilder