Aimpoint AB

AIMPOINT FYLLER FYRTIO ÅR

Skaparen av teknologin för rödpunkssikte når ny milstolpe

Aimpoint, skapare av och världsledare inom rödpunktsikten, firar fyrtioårsjubileum i år. Bolaget grundades 1975 av Gunnar Sandberg och företagets sikten har sedan dess erbjudit oöverträffad snabbhet, precision och slitstark kvalitet till jägare, sportskyttar, poliser och andra professionella användare världen över.

Aimpoint® Electronic var företagets första produkt och den lanserades 1975. Jägare insåg snabbt produktens fördelar och den togs väl emot även av sportskyttar. Fler framgångsrika produktlanseringar följde på 1980-talet, t.ex. Aimpoint Mark III och Aimpoint 3000. Under 1990-talet kom den nu världskända Comp-serien. På 2000-talet har Aimpoints framgångsrika produktutveckling fortsatt och med Advanced Circuit Efficiency Technology (ACET), har Aimpoints sikten fått flera år av funktion på ett enda batteri. Under samma period har flera viktiga produktlanseringar skett; Hunter-serien och Micro-serien för jaktsegmentet samt CompM4 och Patrol Rifle Optic för det professionella segmentet.

Den amerikanska armén insåg tidigt fördelarna med Aimpoints parallaxfria rödpunktssikten. 1997 skrevs det första kontraktet och sedan dess har Aimpoint levererat över en miljon sikten till den amerikanska armén. Aimpoint är den enda leverantören som godkänts för att leverera M68CCO (Close Combat Optic) till den amerikanska armén och flygvapnet. På senare tid har Micro T-1 beställts som den amerikanska arméns Sniper Quick Fire System (SQFS) och till specialförbanden (USSOCOM) som Enhanced Combat Optic – Optimized (ECOS-O sight). Under årens lopp har Aimpoint framgångsrikt byggt upp ett rykte som en pålitlig leverantör av kvalificerade siktessystem. Aimpoints produktinnovation FCS12 (Fire Control System) är ytterligare ett steg i samma riktning. På jaktmarknaden har Micro-serien alltsedan lanseringen 2007 haft stora framgångar och andra generationen av detta sikte är nu lanserat vilket har tagit optiska prestanda och funktionalitet till en tidigare oöverträffad nivå.

“För fyrtio år sedan började en liten grupp svenska entreprenörer utforska olika sätt att förenkla men samtidigt förbättra sättet att sikta för jägare. De hade då ingen aning om att detta skulle leda till att företaget så småningom skulle bli världsledande inom tekniken för rödpunktssikte”, säger företagets VD Lennart Ljungfelt. “Vi har nått dit vi är idag genom att alltid sätta kundens behov främst och genom att designa produkter av hög kvalitet som är byggda för att klara alla typer av skjutförhållanden.”

Aimpoint är ett svenskt privatägt företag med kontor i Malmö. Företagets amerikanska dotterbolag Aimpoint Inc finns i Chantilly, Virginia. För mer information om Aimpoint och företagets produkter, besök vår hemsida www.aimpoint.se eller kontakta:

PR-ansvarig: Sabine Eriksson
040-6715020
sabine.eriksson@aimpoint.com
PRESS MEDDELANDE
Maj 2015
AIMPOINT FYLLER FYRTIO ÅR
M02069

http://www.aimpoint.se

Publicerad
2015-04-24
Bilder